Atnaujinamos ekskursijos Egipte poilsiaujantiems lietuviams

Praėjusį šeštadienį atnaujinęs skrydžius į Egiptą, kelionių organizatorius „Novaturas“ informuoja, jog nuo ketvirtadienio Egipte besiilsintys lietuviai vėl galės naudotis ekskursijomis šalies viduje. Pirmiausiai atnaujinamos ekskursijos į Luksorą, į kurį vykti galės poilsiaujantys Hurgadoje. Ekskursijos iš Egipto į Izraelį gali atsinaujinti artimiausiu metu, tuo tarpu ekskursijos į Kairą vis dar neplanuojamos.

„Atidžiai sekėmė situaciją Egipte visą vasario mėnesį, ir matydami, kad padėtis stabilizavosi, palaipsniui atnaujiname savo paslaugas – nuo šeštadienio iš Lietuvos į Hurgadą ir Šarm El Šeichą jau išskrido du lėktuvai, nuo rytojaus grąžiname galimybę poilsiaujantiems aplankyti Luksorą, bei stebime situaciją dėl Izraelio. Pavyzdžiui, ukrainiečiai savo poilsiautojus iš Egipto į Izraelį jau veža, tačiau nenorime skubėti atnaujinti šių ekskursijų, kol neturėsime užtikrintų garantijų dėl sienos kirtimo“, - teigia „Novaturo“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis.

Anot jo, skirtingų šalių kelionių organizatorių elgesys apskritai gerokai skyrėsi neramumų Egipte metu.

„Britai, pavyzdžiui, nors ir atrodo konservatyvi tauta, kelionių į Egiptą beveik nestabdė. Tuo tarpu, tarkime, slovėnai elgėsi priešingai – sustabdė jas nuo pirmųjų dienų ir ruošėsi galimai evakuacijai. Įvertinę skirtingų šaltinių informaciją, mes pasirinkome tarpinę strategiją – sustabdėme skrydžius tuomet, kai Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija rekomendavo tai padaryti, ir atnaujinome iškart, kai tik situacija Egipte nurimo“, - pasakoja T. Mikalonis.

„Novaturo“ kelionės į Egiptą šiuo metu vykdomos tris kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir šeštadieniais į Hurgadą, sekmadieniais – į Šarm El Šeichą. Artimiausi skrydžiai yra visiškai užpildyti, kovo mėnesiui jau parduota 85 proc. visų vietų skrydžiams į Egiptą, balandžiui – beveik pusė.

Pasak T. Mikalonio, tokie duomenys patvirtina, jog lietuviams Egiptas yra viena mėgstamiausių poilsio krypčių. „Tuo labiau, kad patys egiptiečiai dabar labai stengiasi susigrąžinti turistų srautą – mūsų gidai kalba, jog didesnio rūpesčio poilsiaujančiais egiptiečiai dar niekada iki šiol nerodė, kokį demonstruoja pastaruoju metu“, - sako „Novaturo“ atstovas.

Praėjusiais metais į Egiptą su „Novaturu“ keliavo 16 tūkst. lietuvių. Pagal populiarumą tai buvo antra kryptis po Turkijos, tačiau vienintelė, kurioje galima ilsėtis ištisus metus.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90950704sec.