Žvarbiomis dienomis pasišilti prie ledinės krosnies kviečia Daugai

Žiemos pabaiga, kai šaltis nebe toks piktas, o vandens telkiniuose ledas storas, yra puikus metas daryti skulptūras iš ledo. Lietuvoje turime puikių pavyzdžių, kur ledo plenerai jau yra tapę tradicija, tačiau vis dar esama tokių vietų, kur žmonės netiki, kad tai galėtų vykti ir visai šalia jų – juk viskas, kas įdomu ir gražu, gali vykti tik kažkur toli nuo mūsų! Daugų miestelis Alytaus rajone yra viena iš tokių vietų.

Neformalios kultūros klubo „KITAIP“ entuziastai nutarė pademonstruoti, kad ir be didelių investicijų, šiek tiek „pasukus galvą“, miestelyje, kuris gyvas vasarą, tačiau gerokai apsnūdęs žiemą, galima sukurti patrauklią atrakciją ir nedidelę šventę.

Viskas prasideda nuo idėjos, kuri galėtų suburti bendruomenę. Krosnis, kaip viena iš ugniavietės, židinio atmainų, visais laikais buvo tas centras, apie kurį būriuodavosi žmonės.

Sumanymui pritarė ir geranoriškai be jokio atlygio sutiko paaukoti savo laiką ir jėgas vieno iš organizatorių daugiškio skulptoriaus Roberto Ožalinsko bendramoksliai ir kolegos skulptoriai iš Vilniaus Konstantinas Navasaitis ir Andrius Salys.

Sunkvežimį ledui vežti paskolino vietinė įmonė. Visą ledą, dėl kurio gerokai nuseko kūdra, paaukojo Daugų gyventojas. Prie projekto vienaip ar kitaip savo darbu prisidėjo dar bent 30 daugiškių ir septynių tonų ledo krosnis iškilo pačiame miestelio centre. Ledo pjovimas ir krosnies mūrijimas bei apdaila truko dvi su puse dienos ir pusę nakties.

Nors pradžioje krosnyje blynų kepti nieks neplanavo, tačiau ji nebūtų tikra krosnis, jeigu nebūtų galima išmėginti jos kaitrumo. Konstantino pasiūlymas čia pat ir buvo įgyvendintas.

Miestelėnai buvo pakvieti ateiti paragauti krosnyje keptų blynų. Susirinko nemažai žmonių. Visi dalijosi ne tik blynais, bet ir gera nuotaika bei nuoširdžiomis šypsenomis, kurios dar ilgai neblėso visų, vienaip ar kitaip prisidėjusių prie šio projekto, veiduose.

Todėl daugiškiai mielai kviečia visus turistus ir keliauninkus, sušalusius kely, būtinai užsukti į Daugus pasigrožėti ir pasišilti prie ledine krosnies.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92456102sec.