Liepos 7 - 13 d. aštuntasis muzikos ir ekologijos festivalis «Nepaklusniųjų žemė»

Liepos 7 – 13 dienomis Neringoje vyks aštuntasis muzikos ir ekologijos festivalis “Nepaklusniųjų žemė”. Jau aštuntą vasarą muzikai iš Lietuvos, Norvegijos, Airijos ir Anglijos pristatys bendras muzikines kūrybines programas ir drauge su dailininkais ir ekologinių iniciatyvų organizatoriais kvies pastebėti vieną svarbiausių šiandienos iššūkių – gebėjimą darniai sugyventi su gamta.

Šiemetinės muzikinės programos, įvairiais aspektais prisiliečiančios prie žmogiškųjų turtų ir tradicijų puoselėjimo, atsiremia į iškilią Pamario krašto asmenybę, vieną pirmųjų lietuviškos dainos tyrinėtojų, Liudviką Rėzą. Festivalio atidarymo programoje (liepos 7-8 dienomis) skambės naujai interpretuojamos L. Rėzos užrašytos lietuvių liausies dainos, video instaliacijomis bus priminta istorinė Neringos krašto praeitis. Nepamirš festivalio muzikai ir naujosios muzikos – programoje “Nepaklusnūs balsai” (liepos 12-13 dienomis) skambės net trys pasaulinės premjeros. Dviejų premjerų autoriai – kompozitoriai, patys dalyvaus atliekant savo naujuosius kūrinius. Festivalio geografija šiuo atžvilgiu labai plečiasi – visi trys kūriniai yra užsienio kompozitorių tvariniai. Taip pat, kaip ir kasmet, festivalis suteikia koncertinę sceną kūrybingiausiems jauniesiems Lietuvos talentams ir stengiasi įtraukti juos į kūrybinį procesą: šiemet festivalyje programą atliks smuikininkė Augusta Jusionytė ir pianistė Eglė Andrejevaitė (liepos 8-9 dienomis), o taip pat su kitais festivalio muzikais jos dalyvaus baigiamuosiuose festivalio koncertuose programoje (liepos 12-13 dienomis). Kamerinės muzikos mylėtojai taip pat galės pasidžiaugti Franzui Schubertui (liepos 10-11) ir Claudui Debussy (liepos 9) skirtomis programomis.

Sustiprėję ekologiniai saitai į festivalį partneriais pritraukė net dvi naujas ekologines iniciatyvas.Projektas “Žaliasis kodas”, dalyvaujant Europos Parlamento narei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei, bus pristatytas ekologiniais filmukais ir žaliaisiais skaitymais festivalio atidarymo programoje (liepos 7-8 dienomis), o projektą “Artwei”, kuris rūpinasi Baltijos jūros tarpvalstybiniuose vandenyse esančia padėtimi, koncerto “Jūrų peizažai” metu Nidoje(liepos 10) pristatys projekto kuratorius Prof. Dr. Arturas Razinkovas-Baziukas.

Kasmetinės kūrybinės dirbtuvės šiemet pakvies kūrybiškai nusiteikusius jaunuosius ir vyresniuosius poilsiautojus liepos 9 – 12 dienomis į Agilos ekspozicinę salę: bendromis jėgomis bus iš atliekų daromi meniniai objektai, kurie liepos 13 dieną 18 valandą bus pristatyti visuomenei. Festivalis tęsia ir savo kasmetinę Neringos švarinimo akciją – kiekvienas, pristatęs poilsiozonojesurinktųsausųnemaistiniųatliekų į informacijos ir kultūros centrą “Agila” (Taikos g. 4) Nidoje arba Liudviko Rėzos kultūros centrą (L. Rėzos g. 8) Juodkrantėje, bus pakviestas į vieną iš festivalio renginių.

Festivalio programa (16.4 kb)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39552689sec.