Nauja Dzūkijos nacionalinio parko interneto svetainė

Dzūkijos nacionalinis parkas kartu su Čepkelių valstybiniu gamtiniu rezervatu, pernai priimtas į elitinių PAN Parkų draugiją, kurios tikslas - išsaugoti vertingiausias Europos laukinės gamtos teritorijas, lankytojams atvėrė naują interneto svetainę www.cepkeliai-dzukija.lt .

Tinklapyje tiek lietuviai, tiek užsieniečiai keturiomis kalbomis galės rasti daug išsamios informacijos apie gamtos vertybes, biologinę įvairovę, saugomas rūšis. Čepkelių - Dzūkijos NP PAN parkas, kurį sudaro Čepkelių valstybinis gamtinis rezervatas ir Dzūkijos nacionalinis parkas ir kuriame saugomos natūralios Dainavos girios ekosistemos – vienas iš dvylikos Europos PAN parkų ir vienintelis Lietuvoje. Šioje saugomoje teritorijoje natūralios gamtos išsaugojimas derinamas su gamtiniu turizmu.

Naujoje interneto svetainėje www.cepkeliai-dzukija.lt pateikta informacija tarsi dalinama į dvi dalis – apie Čepkelių rezervatą, kur vyrauja laukinė gamta, ir apie Dzūkijos nacionalinį parką, kur unikalios gamtos vertybės pristatomos lankytojui. Abiejose dalyse gausu informacijos apie gamtą ir įdomiosios statistikos.

Sužinosite, kad Dzūkijos nacionaliniame parke yra net 250 Lietuvos raudonosios knygos rūšių, šniokščia 30 upių ir upelių – nuo mažiausių vandens gyslų iki Nemuno, galima rasti 18 gamtos paminklų ir 27 gamtos paveldo objektus. Tai drevėtos pušys, senosios bitininkystės reliktai, Ūlos, Merkio ir Nemuno skardžiai, unikalios griovos, šaltiniai, atodangos, kalvagūbriai, daubos ir ežerai... Ar žinojote, kad Čepkelių rezervate vidutinis durpių klodo storis siekia 2,3 m, o didžiausias durpių klodo storis – net 6,5 m.

Lankytojams patrauklia forma pateikta turistinė informacija, kur ir ką galima veikti Dzūkijos nacionaliniame parke įvairiais metų laikais, įdomiai aprašyti pažintiniai pėsčiųjų, dviračių takai ir vandens trasos. Daugiau sužinosite apie Dzūkijos nacionalinio parko etnografinę sodybą, Drevinės bitininkystės ekspoziciją Musteikos kaime, apie Čepkelių rezervato gamtos muziejų.

Naujoje interneto svetainėje sužinosite, kada Čepkelių - Dzūkijos NP PAN parke organizuojamos netradicinės pamokos gamtoje, įvairių senųjų amatų mokymai, gamtos stovyklos ir kiti renginiai. Išsamiai pateikta informacija žvejams, grybautojams ir uogautojams.

Interneto svetainės www.cepkeliai-dzukija.lt fotogalerijoje lankytojai galės pasigrožėti Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato kraštovaizdžiu, augalija ir gyvūnija. Pateikti ir videofilmai, kuriuose užfiksuoti čia gyvenantys žmonės, jų gyvenimo būdas ir papročiai.

Keliautojams pateikiamas Dzūkijos nacionalinio parko lankytinų vietų žemėlapis, kuriame lengvai galima rasti ir „Ūlos akies“ šaltinį, ir Lietuvio liepą, ir „Viedzmos“ akmenį, ir kitas įdomias vietas.

Atskiras tinklapio skirsnis – apie PAN Parkų sistemą. PAN parkai – tai išskirtinės saugomos teritorijos, pasižyminčios unikalia gamta ir aukštos kokybės turizmo infrastruktūra. Į PAN parko statusą gali pretenduoti tik saugoma teritorija, kurioje yra vientisas, ne mažesnis kaip 10000 ha natūralios gamtos branduolys su jam būdingomis augalų ir gyvūnų bendrijomis.

Pasak Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos vadovo Eimučio Gudelevičiaus, nuo šiol interneto svetainėje www.cepkeliai-dzukija.lt lankytojai ir parko gyventojai gaus pačią naujausią ir aktualiausią informaciją. Patogu taps pristatyti gamtines ir kultūrines vertybes bei turizmo galimybes užsieniečiams, nes pagrindinė informacija pateikta keturiomis kalbomis.

Tinklalapis http://www.cepkeliai-dzukija.lt/ sukurtas, įgyvendinant projektą „Visuomenės švietimas apie gamtos ir kultūros paveldo vertybių bei ekologinio turizmo išteklių panaudojimą Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato subalansuotam vystymui“ pagal ES finansuojamą projektą „Visuomenės informavimo ir švietimo apie aplinką priemonių įgyvendinimas“.

Kontaktinis asmuo: Diana Rakauskaitė, Viešųjų ryšių specialistė, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, A. Juozapavičiaus g. 9, LT-09311, Vilnius; tel.: (5) 2709048.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47740293sec.