Po karčių mokslo vaisių laukia saldžios atostogos užsieny

Pasibaigus mokslo metams jaunimas brangiai kainuojantį poilsį Lietuvos pajūryje vis dažniau iškeičia į kokybiškas pramogas Europos kurortuose. Pasak kelionių organizatorių, jauni žmonės renkasi ekonominės klasės keliones ir sutaupytus pinigus investuoja į pramogas, kurių Lietuvoje rasti sunku.

ISM SA Viešųjų ryšių koordinatorė Skirmantė Narmontaitė sakė, kad trumpos atostogos užsienyje tarp ISM studentų tampa vis populiaresnės: „Studentams svarbiausia yra biudžetas ir vieta, nes visi nori atostogauti kur šilta ir vyksta kas nors įdomaus. Norintys pailsėti renkasi 10–14 dienų trukmės atostogas. Atostogaujant Lietuvoje darbai dažnai neužsimiršta, o poilsis užsienyje, paprastai, būna pripildytas įvairesnių įspūdžių, todėl galima iš tiesų pasimėgauti vasara“.

Puikiam klimatui, virtuvei ir nedideliam biudžetui pirmenybę teikiantys jaunuoliai renkasi Bulgariją, kurioje rugpjūtį kelionių organizatorius savaitės poilsį gali pasiūlyti nuo 1100 litų. Kadangi skrydis lėktuvu į Bulgariją trunka vos porą valandų, ši kryptis puikiai tinka ir trijų keturių dienų išvykoms atšvęsti mokslo metų baigimui, gimtadieniams, surengti įmonės mokymams ar tiesiog išnaudoti ilgiesiems vasaros savaitgaliams.

„Bulgarijoje poilsiavau praėjusią vasarą. Tai išties puiki šalis, išnaudojanti vidinius privalumus ir savo, kaip europinio kurorto, potencialą. Bulgariškas maistas – šaltos sriubos, daržovių troškiniai – labai skanus, o atmosfera, kur susipina istorinis palikimas ir šiuolaikiškos pramogos bei patogumai, labai tinkama atostogoms. Be to, viskas čia daug pigiau nei Vakarų Europos kurortuose, – pasakojo renginių organizatorė Ana Savicka. – Ypač didelį įspūdį man paliko akmeninis Nesebaras. O šiuolaikinių pramogų sostinė yra Ausinių Kopų kurortas. Jame lankiausi keliuose naktiniuos klubuose ir baruose – ten atmosfera labai pozityvi, daug iš įvairių šalių suvažiavusio jaunimo.“

Naktiniu gyvenimu visame pasaulyje garsėja Turkijos kurortai, o į Ispanijos Maljorkos salą organizuojamos net atskiros pramoginės kelionės, kurias renkasi jaunimas iš Anglijos, Vokietijos ir kitų šalių. Didžėjus Evaldas Mikalauskas sakė, kad Turkijoje įspūdingiausi naktiniai klubai susitelkę jaunimo pramogų sostine vadinamame Marmario kurorte, o Maljorkoje yra keletas naktinių klubų, kuriuose tiesiog būtina apsilankyti. „Turkijoje reikia važiuoti į Marmarį, jei norima ypač kokybiškos ir įvairios klubinės muzikos, stilingų naktinių klubų, nors šios šalies kurortai apskritai neblogai pasiruošę priimti pramogaujančius turistus. Maljorkoje privalu apsilankyti salos sostinės Palmos centre įsikūrusiame klube „Pacha“. Taip pat rekomenduoju nuvykti į Magalufą ir pasilinksminti BCM arba „Mallorca Rocks“ klubuose“.

Jėgos aitvarų sporto ir buriavimo gerbėjai renkasi atostogauti vienoje geriausių vietų tokiam sportui Europoje – saulėtame Rode.

„Vasarą jėgos aitvarų sportu užsiimti su draugais visada skrendame į Rodo salą. Kaitavimui tai ideali vieta, kadangi čia nuolat pučia tinkamas vėjas. Atvykęs į plaukiojimo jėgos aitvarais vietą, visą dieną praleidi paplūdimyje: plaukioji, ilsiesi, čia pat galima pavalgyti skanaus graikiško maisto, vakare grįžti namo į viešbutį, maudytis baseine“, – sakė ketvirtus metus iš eilės į Rodą vykstanti Alina Peciukevičiūtė.

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė Dagnė Klingaitė teigė, kad jaunimas, kuris savo atostogas patiki kelionių organizatoriui, ieško patrauklių ekonomiškų atostogų variantų, o pageidavimų sąrašuose dominuoja gera viešbučio lokacija, netoli esantys naktinių pramogų taškai, kultūriniai objektai, gražios vietovės.

„Lietuviai labai greitai pamėgo vos pernai pasiūlytą kryptį – Bulgariją. Matyt, iš lūpų į lūpas sklindanti reklama yra veiksmingiausia. Jaunimą vilioja mažos kainos, fotogeniški peizažai, tvarkingi paplūdimiai, gausi vandens sporto pramogų pasiūla, gardus bei nebrangus maistas. Maljorka ir Marmaris garsėja naktinių klubų, barų, teminių kavinių, restoranų gausa. Gerai tai, kad paslaugų kokybė ten išlaikyta, į ją daug investuojama, puoselėjama naktinių pramogų kultūra. Ypač aktyvūs jaunuoliai renkasi Rodą Graikijoje ir Bodrumą Turkijoje. Ten itin išplėstas vandens pramogų asortimentas: nuomojami jėgos aitvarai, burlentės, banglentės, vandens motociklai ar jachtos. Rodas puikiai tiks ir naktinio gyvenimo mėgėjams – kurorto senamiestis naktį virsta tiek vietinio, tiek atvykusio jaunimo susibūrimo vieta, vos sutemus atsidaro gausybė diskotekų, barų, klubų. Linksmybės čia baigiasi tik paryčiais.“

Pasak „Tez Tour“ atstovės, jauni žmonės atostogauti dažnai nusprendžia spontaniškai, todėl kelionių organizatoriaus patirtis praverčia skaičiuojant biudžetą, renkantis šalį, kurortą, lėktuvo bilietus, viešbutį. „Padedame suplanuoti tiek ilgesnes, tiek kelių dienų atostogas be rūpesčių – vykstantiems belieka pasirūpinti smagia kompanija ir išsirinkti pramogas. Nerimaujantiems, kad atostogas planuoti jau vėlu ir būtų labai brangu, primename, kad vasaros kelionių išpardavimo metu keliones rugpjūčiui galima įsigyti itin palankiomis sąlygomis. Pavyzdžiui, savaitės laiko atostogos populiariuose Turkijos ar Ispanijos kurortuose rugpjūtį kainuotų nuo 1500 litų, o pramogų pasirinkimas jose yra nepalyginamai didesnis nei Lietuvos pajūrio kurortuose“, – teigė D. Klingaitė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76760912sec.