«Čiurlionis. Garsas ir spalva», Pianisto Petro Geniušo ir Čiurlionio kvarteto koncertas Gente

Rugsėjo 23 d. 14 val. Gento vaizduojamosios dailės muziejuje skambės iškilių Lietuvos muzikantų – pianisto Petro Geniušo ir Čiurlionio kvarteto atliekama M. K. Čiurlionio kamerinė muzika. Koncertą „Čiurlionis. Garsas ir spalva“ rengia Flandrijos muzikos festivalis, šiemet pažymintis 56-ąjį sezoną, Lietuvos Nuolatinė atstovybė ES ir Gento dailės muziejus. Koncertas įtrauktas į Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai kultūros programą.


Pasak Flandrijos festivalio meno direktorės I. Claeys, siekiant atskleisti muzikos ir dailės sintezę Čiurlionio kūryboje, koncertui buvo pasirinkta netradicinė erdvė – muziejus, kuriame nuo rugsėjo 21 d. eksponuojama paroda „M. K. Čiurlionis. Svajonės apie Lietuvą“. Po koncerto klausytojams bus suteikta proga apžiūrėti visą parodos ekspoziciją.

Pianistas prof. Petras Geniušas skambins „Mažąją sonatą“, ciklą „Lakšingala“, penkis preliudus fortepijonui ir Fugą b-moll. Čiurlionio kvartetas - Jonas Tankevičius (I smuikas), Darius Dikšaitis (II smuikas), Gediminas Dačinskas (altas) ir Saulius Lipčius (violončelė) atliks trijų dalių Styginių kvartetą c-moll. To paties kūrinio interpretaciją pateiks ir Belgijos muzikos kolektyvas „Taurus kvartetas“.

Rugsėjo 24 d. 19 val. Čiurlionio kvartetas surengs koncertą Antverpeno Šv. Onos koplyčioje. Koncerto programoje skambės tik lietuvių kompozitorių muzika. Muzikantai atliks M. K. Čiurlionio Styginių kvartetą c-moll, FaustoLatėno kūrinį “In Loving Memory” ir Giedriaus Kuprevičiaus “Šešias lietuvių liaudies dainas styginių kvartetui”.

Tarp Lietuvos atlikėjų Petras Geniušas išsiskiria interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, jis rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais, dirigentais kurių tarpe M. Rostropovičius, J.Menuchinas, R.Katilius, A. Kniazevas, D.Geringas, V.Noreika, V.Čekasinas, V. Tarasovas. P. Geniušą neretai galima pamatyti scenoje ir akompanuojantį dramos spektakliams, baletui ar net kabaretui, dalyvaujantį džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose. Grįžtamuoju ryšiu visi šie interesai praturtina ir Petro Geniušo klasikinio muzikavimo praktiką. Šalia išlavinto muzikinio skonio, technikos ir jautrumo garsui, tai yra viena vertingiausių šio pianisto savybių.

1968 m. susibūręs ir daugiau kaip per keturiasdešimt kūrybinės veiklos metų surengęs apie 4000 koncertų, Čiurlionio kvartetas garsėja kaip pasaulinės klasės, brandus, o kartu ir novatoriškas muzikos kolektyvas. Čiurlionio kvarteto repertuarą sudaro per 300 kūrinių, daugiausia dėmesio skiriama klasicizmo ir romantizmo epochų muzikai. Pastaraisiais metais ansamblis į savo programas įtraukia džiazo ir pasaulio muzikos kūrinius, inicijuoja originalius klasikos ir džiazo projektus. Nemaža kūrinių įrašyta Lietuvos ir užsienio radijo bei garso įrašų studijose, vinilinėse ir kompaktinėse plokštelėse. Kvarteto nuopelnai įvertinti Nacionaline kultūros ir meno premija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70319104sec.