Oficiali «Tez Tour» pozicija dėl kaltinimų galimu karteliu

Žiniasklaidoje pasklido žinia, esą, kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ kreipėsi į Konkurencijos tarnybą dėl kitų rinkos dalyvių galimo kartelinio susitarimo. Spalio 16 d. naujienų agentūros BNS straipsnyje „Rinkos naujokė „Novaturą“ ir „Tez Tour“ įtaria karteliu“ nurodoma, kad „Go Planet Travel“ savo skunde tarnybai rašo, jog įmonei tik pradėjus veiklą, „Novaturo“ ir „Tez Tour“ atstovai ėmė grasinti kai kurioms kelionių agentūroms nutraukti sutartis, jei jos pradės dirbti su „Go PlanetTravel“. Rašte taip pat nurodoma, jog „Novaturas“ ir „Tez Tour“ bandė paveikti užsakomųjų skrydžių bendrovę „Grand Cru Airlines“, nes „Go PlanetTravel“ esą neatlaikys konkurencijos.

Tokius bendrovės „Go Planet Travel“ veiksmus tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ vertina kaip provokaciją ir pigaus populiarumo siekimą.

„Apie esamą situaciją sužinojome tik iš žiniasklaidos. Šiai dienai iš Konkurencijos tarnybos, dar nesame gavę jokio oficialaus patvirtinimo ar skundas gautas, ar jo pagrindu ketinama pradėti tyrimą. Todėl komentuoti paties skundo fakto negalime, visų pirma su oficialiais dokumentais turės susipažinti bendrovės vadovybė, teisininkai. Įvertinant tai, kad šiuo klausimu komunikacija pradėta prieš Konkurencijos tarnybai priimat sprendimą, peršasi prielaida, kad „Go Planet Travel“ sąmoningai skleidžia negatyvią informaciją apie kitus rinkos dalyvius“, - sakė „Tez Tour“ Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Anot jos, tokie veiksmai taip pat diktuoja versija ir dėl siekio lengviausiu būdu pelnyti visuomenės, žiniasklaidos dėmesį.

„Bet kas, apkaltinęs konkurentus karteliu, pelnys viešumą, o plačiosios visuomenės akyse taps nuskriaustaisiais ir užuojautos reikalaujančiais. Tai vertinčiau, kaip pigaus populiarumo siekį, nevengiant pasitelkti ir juodąsias viešųjų ryšių technologijas“, - sakė jis.

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ kategoriškai atmeta bet kokius kaltinimus kartelio sudarymu. Šiuo metu yra vertinama situacija, konsultuojamasi su teisininkais kokių priemonių imtis siekiant apginti įmonės reputaciją ir užkirsti kelią panašaus pobūdžio informacijos skleidimui ateityje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40534902sec.