Muziejuje pasveikinti sukaktuvininkai

Šiaulių „Aušros“ muziejuje 103 metų sukakties proga pasveikinta Šiaulių garbės pilietė, buvusi populiari Šiaulių teisininkė, Pasaulio teisuolė, Šiaulių „Aušros“ muziejaus bičiulė ir garbės mecenatė Gražbylė Venclauskaitė. Iš muziejaus direktoriaus Raimundo Balzos priėmusi baltų rožių puokštę ji šmaikštavo:„esu amžiaus karalienė ir niekas manęs neprisiveja“.  Gražus sutapimas, kad daugiau nei perpus jaunesnis „Aušros“ muziejaus direktorius gimtadienį švenčia tą pačią dieną kaip ir G. Venclauskaitė  – gegužės 31-ąją.

G. Venclauskaitė yra žymaus Lietuvos teisininko, advokato, pirmojo Šiaulių miesto burmistro, Kazimieto Venclauskio dukra. Antrojo pasaulinio karo metais Venclauskių šeima gelbėjo žydus. Už tai G. Venclauskaitei ir jos seseriai Danutei Venclauskaitei suteiktas Pasaulio teisuolio vardas. G. Venclauskaitė, jos motina Stanislava Venclauskienė (po mirties) ir sesuo D. Venclauskaitė (po mirties) buvo apdovanotos Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi.

Užpernai Šiaulių garbės pilietė G. Venclauskaitė Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiumi. Juo, Lietuvos Prezidento dekretu, apdovanojami asmenys už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje, kultūros, mokslo ir švietimo, verslo ir gamybos, sveikatos ir socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse.

50-metį švenčiantis Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius, Lietuvos muziejų asociacijos vadovas  R. Balza prieš kelerius metus už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje taip pat buvo apdovanotas Prezidentės D. Grybauskaitės – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Sveikinimo ceremonijoje dalyvavę Šiaulių „Aušros“ muziejaus bičiuliai – menotyrininkas Vytenis Rimkus ir jo žmona Česlava puokštes įteikė abiems sukaktuvininkams.

Gražbylė Veclauskaitė ir jos sesuo Danutė Venclauskaitė miestui dovanojo tėvų rūmus Vytauto gatvėje, kuriuose dabar įsikūręs Šiaulių „Aušros“ muziejus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00658703sec.