Galapagų salos – išskirtinė kelionė, kontroliuojama griežtų taisyklių

Visiems netikėtą sprendimą neseniai priėmė Unesco organizacija, išbraukusi Galapagų salas iš saugomų kultūros ir gamtos paminklų sąrašo. Vis dėlto taisyklės, taikomos turistams, nesikeičia – negalima nieko liesti, negalima šerti gyvūnų, vaikščioti vienam.

Galapagų salos, priklausančios Ekvadorui, traukia daugybe turistų, trokštančių pamatyti ir pasigėrėti didžiule salų faunos ir floros įvairove. Griežtos, turistų elgesį reglamentuojančios taisyklės lieka nepakitusios, - tai daroma siekiant išsaugoti unikalius archipelago gamtos ir kultūros paminklus. Be to, Unesco ir Galapagų salų nacionalinis parkas sumažino turistų, įleidžiamų į salas, skaičių. Tik daliai viešbučiams priklausančių laivų skirtos valstybinės licencijos, suteikiančios teisę plaukioti salų teritorijoje. Galapagų salose gali leistis tik ribotas skaičius lėktuvų, tad natūralu, kad atvykstančiųjų srautai mažėja.

Būtent dėl šios priežasties Galapagų salos laikomos vienomis išskirtiniausių pasaulyje. Atvykstančiųjų į salas bagažas yra griežtai kontroliuojamas – į salas negalime įvežti gyvūnų, augalų, maisto produktų ir sėklų.

Didžioji dalis turistų į salas atvyksta kruiziniais ekskursijų laivais, turinčiais teisę įplaukti į salas. Dienomis lankomasi salose, tačiau perpiet arba nakties metu laivais grįžtama į šalia esančias salas. Ekskursijas veda tik patyrę ir sertifikuoti gamtos gidai.

Patogiausias būdas turistams iš Europos pakliūti į Galapagų salas – skrydis lėktuvu. Skrydis iki Ekvadoro trunka maždaug 14 valandų, o iki salų likusius 1000 kilometrų galima įveikti arba vietinėmis oro linijomis arba laivu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57747602sec.