Universali atostogų kryptis šaltuoju metų laiku - Kanarų sala Tenerifė

Šaltuoju metų laiku Tenerifė tampa viena populiariausių atostogų krypčių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Dėl kone ištisus metus salą lepinančios šilumos ir iškenčiamo atstumo – tiesioginis skrydis iš Vilniaus iki Tenerifės trunka apie 6 valandas. Šiluma ir paplūdimio malonumai – tik gardi uoga ant torto, mat Tenerifėje yra tiek veiklos ir tiek į ką pasižiūrėti, kad norėsis sugrįžti vėl ir vėl! Ir tiems, kurie svajoja apie tinginio atostogas ant jūros kranto, ir neįsivaizduojantiems poilsio be aktyvaus sporto – saloje buriuojama, ir norintiems akis paganyti po jaukias senamiesčių gatveles ar nuostabią gamtą, ir net ketinantiems gerai pasiausti po parduotuves – Tenerifės išpardavimai garsūs visame pasaulyje!

Vandens sporto meka

Banglentininkams, buriuotojams, jėgos aitvarų aistruoliams Tenerifė jau ne vienerius metus yra alternatyva Egiptui. Dėl pastovaus vėjo ir šilumos aktyvios vandens pramogos Tenerifėje įmanomos tada, kai Lietuvoje vandens telkiniai būna aptraukti ledu.

"Jei lygintume buriavimą Lietuvoje ir svetur, pastovus geras vėjas užsienio kurortuose yra bene svarbiausias privalumas, – sakė daugkartinio Lietuvos burlenčių sporto čempionas Karolis Sipavičius. – Buriuotojui visada smagu, kai pučia stiprus vėjas, dangus – giedras, o saulė maloniai šildo. Deja, Lietuvoje tokių dienų mažai – vėjas nėra pastovus, be to, jį dažnai lydi debesys. Tad ieškodami šiltesnių orų ir pastovesnio vėjo buriuotojai dažnai keliauja svetur, arčiau vandenyno".

Buriavimu Karolis susidomėjo po to, kai šią aktyvią pramogą ėmė kultivuoti tėvas, žinomas dainininkas Egidijus Sipavičius. K. Sipavičius pasakojo buriuodamas vandenyne ne kartą matęs delfinus, vėžlius, žuvis skraiduoles ir kitus vandens gyvius.

Svajojantiems apie draugystę su vėju, Lietuvos burlenčių sporto čempionas pataria nekompleksuoti dėl fizinio pasirengimo: "Buriuoti gali kiekvienas. Žinoma, varžyboms fizinis pasirengimas - labai svarbu, tačiau pramogaujant savo malonumui jis nėra būtinas".

Buriuoti tinkamiausi El Medano ir Los Kristianos kurortai salos pietuose – čia buriuojama ir užsiimama jėgos aitvarais. Buriuoti ir čiuožti banglente galima kiek šiauriau nuo Los Kristianos esančioje Kosta Adechėje.

Atsiųskite atviruką su papūga!

Tenerifė svetinga ne tik aktyvaus poilsio mėgėjams – dėl puikiai prisitaikiusių viešbučių ir pramogų gausos daugiau nei pusė poilsiautojų salą renkasi atostogoms su vaikais. O bene didžiausias traukos centras saloje – garsusis "Loro" parkas. 2015 m. keliautojų gidas "Tripadvisor" pagal lankytojų atsiliepimus išrinko parką populiariausiu Europoje ir antru lankomiausiu parku visame pasaulyje!

13,5 ha parko teritorijoje išsitenka zoologijos ir botanikos sodai, delfinariumas ir jame vykstantys delfinų pasirodymai, o milžiniškas 1200 000 litrų jūrinis akvariumas į povandeninio pasaulio gelmes nuveda skaidriais ir saugiais storo stiklo koridoriais. Nes už jų – visi ne tik gražiausi ir spalvingiausi, bet ir didžiausią baimę keliantys vandens sutvėrimai. "Gyvoje gamtoje retai kada ištiesite ranką taip arti ryklio ar rajos, kaip tai galima padaryti "Loro" parke", - sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus "Tez Tour" Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė.

"Loro" parko logotipe ne atsitiktinai visomis vaivorykštės spalvomis puikuojasi papūgos – parke gyvena daugiausia skirtingų papūgų rūšių visame pasaulyje! Kai kurias jų galima lesinti tiesiai iš rankos.

Botanikos sode yra kaktusų, orchidėjų ir kitų žydinčių augalų kolekcijos, taip pat įspūdingiausi pasaulio medžiai ir kiti augalai.

"Parkas ypač patinka šeimoms su vaikais, nes infrastruktūra pritaikyta mažiesiems. O svarbiausia – vaikams bus įdomu, jie turės ką veikti, o grįžę į namus dar ilgai pasakos apie matytus paukščius, gyvūnus, žuvis ir gėles. O kur dar edukacijos nauda, - sakė "Tez Tour" atstovė. - Siekdami poilsiautojams suteikti daugiau komforto, į salą vykdome tiesioginius skrydžius iš Vilniaus oro uosto".

"Loro" parką rasite šiaurinėje Tenerifės pakrantėje, Puerto de la Kruz miestelio pakraštyje. Poilsiautojams didžiulį įspūdį daro ne tik iki menkiausio augalėlio išpuoselėta parko aplinka, bet ir pats Puerto de la Kruz – tai salos uostamiestis, išsaugojęs senovinių statinių, kviečiantis į muziejus ir daugybę restoranų.

Svajojantiems pamatyti džiungles...

Smarkesniems turistams rekomenduojamas mažiau sukultūrintas Džiunglių parkas ("Jungle park"), kuriame laisvai sklando ereliai. Parkas yra kalnuose, 1995 metais čia buvo įkurdintos tikros tropinės džiunglės – sukurtas sodas su laisvėje gyvenančiais tigrais, begemotais, orangutangais bei krokodilais. Kartais parke gyvenantys ereliai išskrenda pasidairyti po salą, todėl jų galima pamatyti ir kitose Tenerifės vietose, tačiau jie visuomet sugrįžta į savo lizdus. Džiunglių parke po atviru dangumi sklando ir daugybė spalvingų triukšmingų papūgų!

Džiunglių parką rasite Tenerifės pietuose, šalia Los Kristianos kurorto.

Iš kur sala – it ant delno?

Teidės ugnikalnis yra aukščiausia ne tik salos, bet ir visos Ispanijos vieta. Ugnikalnio aukštis – 3718 metrų. Jei oro sąlygos palankios, į Teidę galima pakilti funikulieriumi. Iš 3555 m aukštyje esančios apžvalgos aikštelės Tenerifės salą matysite lyg ant delno.

Įspūdingas ne tik pats ugnikalnis, bet ir jį supantis nacionalinis Teidės parkas, kurį saugo UNESCO. Iki Teidės ugnikalnio vingiuoja vaizdingas kelias per nedideles kalnų gyvenvietes, tankius spygliuočių miškus. Aplink mainosi netikėčiausi vulkaninių uolų formų ir spalvų deriniai, vilnija sustingusios lavos upės. Nuostabą kelia augmenijos ir gyvūnijos, turinčios daugybę endeminių rūšių, gausa.

Jei pirmenybę teikiate prekybos centrų džiunglėms...

Sala yra PVM neapmokestintoje zonoje, tad vietos krautuvėlėse ir prekybos centruose yra žymiai pigiau nei žemyninėje Ispanijoje ar net oro uosto parduotuvėse. "Tad jei keliaujate į Tenerifę liepą arba sausį, būtinai palikite lagamine vietos pirkiniams. Šiuo laikotarpiu vykstantys išpardavimai salą garsina visame pasaulyje", – sakė I. Aukštuolytė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43550205sec.