Augant nuostoliams, tarp keliautojų populiarėja bagažo draudimas

Kelionės draudimą įsigyjantys lietuviai noriau draudžia ir bagažą, rodo Seesam Insurance AS Lietuvos filialo elektroninės parduotuvės duomenys. Kompanija skelbia šiemet, lyginant su praėjusiais metais,internetupardavusi 76 proc. daugiau polisųsu bagažo draudimo rizika. Tuo tarpu dėl vėluojančio, sugadinto ar prarasto bagažo patirta vidutinė žalašiemet išaugo ketvirtadaliu ir siekia 750 litų.

„Vis daugiau keliautojų išvykas planuoja savarankiškai, be kelionių organizatorių pagalbos. Taigi užsakinėdami kelionės draudimą, klientai patys gali įvertintižalos bagažui riziką ir galimus nuostolius,“ – sako draudimo bendrovės SeesamAsmens draudimų grupės plėtros vadovė Natalija Misėkienė. Jos teigimu, augančiam bagažo draudimo populiarumui įtakos taip pat turi karti aplinkinių patirtis bei dažnos istorijos apie sugadintus ar prarastus asmeninius daiktus.

„Vienas mūsų klientas Brazilijoje buvo apiplėštas gatvėje ir patyrė 3500 litų nuostolį, kito kliento bagažas Naujojoje Zelandijoje buvo pavogtas tiesiog iš viešbučio kambario. Pasitaiko ir ne tokių nuostolingų, tačiau didelių nepatogumų sukeliančių situacijų. Neseniai vienos šeimos atostogas Sicilijoje sugadino dvi savaites vėlavęs bagažas, kuris į šią salą atvyko atostogoms jau pasibaigus. Kitu atveju, su kūdikiu į Ispaniją atvykusiai šeimai teko skubiai pirkti naują vežimėlį, nes jų turėtasis dingo bagažo skyriuje,“– pasakoja N. Misėkienė.

Seesam duomenimis, dažniausiai keliautojai kenčia dėl vėluojančio bagažo – tokie atvejai sudaro daugiau nei pusę visų kelionės draudimo žalų. Vėluojant bagažui, klientai patiria 500 litų vidutinį nuostolį – tai išlaidos, skirtosįsigyti būtinosios paskirties daiktams. Turto sugadinimo atvejai sudaro daugiau nei penktadalį visų žalų bagažui ir vidutiniškai kainuoja 400 litų. Daugiausia nuostolių keliautojams pridaro dingęs bagažas – tokiais atvejais vidutinė žala siekia 2900 litų.

Seesam bagažo draudimas galioja ne tik skrydžio metu, bet ir visos apdraustos kelionės laikotarpiu. Jis apsaugo nuo nuostolių dėl bagažo vėlavimo, sugadinimo ar praradimo tiek jįtransportuojant, tiek viešbutyje ar kitose vietose. Bagažui vėluojant daugiau nei šešias valandas, kompensuojamos iki 175 eurųbūtinosios paskirties daiktų įsigijimoišlaidos. Jei bagažas kelionės metu sugadinamas, kompensuojamos iki 500 eurų išlaidos lagamino remontui ar naujo lagamino įsigijimui. Tuo tarpu dėl vežėjų kaltės ar trečiųjų asmenų neteisėtų veiksmų bagažo netekę keliautojai gali tikėtis iki 1000 eurų kompensacijos.

 

Apie Seesam Insurance AS

 

Seesam Insurance AS – ne gyvybės draudimo bendrovė, teikianti draudimo paslaugas privatiems ir verslo klientams Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. SeesamInsurance AS priklauso didžiausiai Suomijoje finansinių įmonių grupei OP-Pohjola ir remiasi laiko patikrinta grupės patirtimi bei žiniomis, todėl, tinkamai įvertinusi rizikas, gali pasiūlyti kokybišką draudiminę apsaugą įvairiems gyvenimo ir verslo atvejams.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14804792sec.