10 kovos su celiulitu būdų

Celiulitas – neišvengiamas ir labiausiai nepageidaujamas moterų palydovas. Pasaulyje daugiau kaip 90 proc. moterų turi didesnį ar mažesnį celiulitą. Dauguma su juo susiduria dar paauglystėje. Kaip kovoti su celiulitu, pataria sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ bei „Lieknėjimo akademijos“ specialistai. Celiulito mažinimo klausimais konsultuoja „G7 Sportas“ kineziterapeutė Indrė Kizytė ir „Lieknėjimo akademijos“ kineziterapeutė, masažistė Rasa Vegytė.

1. Masažas namuose

Celiulito pažeistų vietų masažas gerina kraujotaką ir limfos tekėjimą, leidžia greičiau šalinti riebalus. Atliekant masažą namuose, patariama naudoti natūralių šerių šepečius, medinius rutuliukus (plaušinės formos). Kineziterapeutės pataria masažą pradėti sukamaisiais judesiais nuo šlaunies išorinės pusės (ties keliu), kilti aukštyn ir švelnesniais, sukamaisiais judesiais leistis žemyn šlaunies vidine puse žemyn. Taip pat reikėtų masažuoti ir užpakalinę šlaunies dalį bei sėdmenis (lanku pagal sėdmenų formą) kylant aukštyn. Svarbiausia – masažus atlikti reguliariai.


2. Anticeliulitiniai kremai
Anticeliulitinių kremų yra begalė, kineziterapeutės pataria juos naudoti kartu su masažu. Dėmesį reiktų atkreipti į tai, kad anticeliulitinio kremo sudėtyje būtų jūros dumblių, kofeino, kaštono, vitamino A, negyvosios jūros mineralų.

3. Anticeliulitinės kelnės

Šias kelnes rekomenduojama nešioti bent dvi valandas po to, kai pasitepėte anticeliulitiniu kremu. Jos leidžia laisvai sportuoti. Jos taip pat veiksmingos saunose (jų dėka skysčiai greičiau pasišalina iš organizmo). Geriausia tarpusavyje derinti anticeliulitinius masažus, kremus ir kelnes.

4. Veiksmingi anticeliulitinių priemonių receptai
Kineziterapeutės rekomenduoja išbandyti jų naudojamus receptus. Šveitiklio receptas: kavos tirščiai su medumi, pasigaminti reikės šaukšto medaus, trijų šaukštų kavos tirščių ir kelių lašų eterinio aliejaus. Dar vienas šveitiklio receptas atkeliavęs iš Tailando: juodąsias sezamo sėklas sumaišyti su natūraliu jogurtu ir gauta mase masažuoti celiulito pažeistas vietas.

5. Kontrastiniai dušai
Celiulito pažeistas vietas, pavyzdžiui, šlaunis, pirmiausia būtina apipilti karšto vandens srove, o po to šalto vandens srove (40 sekundžių celiulito pažeistas vietas laikyti po karšto vandens srove ir 20 sekundžių po šalto vandens srove). Ir taip reiktų daryti ne mažiau nei šešis kartus. Procedūra privalo būti pradedama šiltu, o baigiama šaltu vandeniu.

6. Tinkama mityba

Norint atsikratyti nepageidaujamo celiulito rekomenduojama atsisakyti kavos, gazuotų gėrimų, aštraus maisto, mažinti suvartojamos druskos ir prieskonių kiekį. Į savo racioną reikėtų įtraukti daugiau vitaminų ir mineralų. Rekomenduojama valgyti šviežių vaisių ir daržovių pavyzdžiui, žiedinių kopūstų, pomidorų, vyšnių, citrinų, šilauogių, žirnių ir brokolių.


7. Nikotino atsisakymas
Jau seniai įrodyta, kad nikotinas – viena iš celiulito atsiradimo priežasčių. Tad, siekiant atsikratyti celiulito geriausia mesti rūkyti ar bent jau sumažinti surūkomų cigarečių kiekį.

8. Gilus kvėpavimas

Gilus kvėpavimas gali padėti pašalinti toksinų. Yra kelios kvėpavimo technikos. Paprasčiausia iš jų: įkvėpkite per vieną sekundę, sulaikykite orą keturias sekundes ir vėliau iškvėpkite per dvi sekundes. „Lieknėjimo akademijos“ patirtis rodo, kad celiulitas dar efektyviau nyksta giluminį kvėpavimą derinant su tempimo pratimais (dar vadinama body flex technika). Giluminis kvėpavimas spartina kraujotaką ir, atliekant raumenų tempimo pratimus, celiulitas nyksta.

9. Sportas, kojų ir pilvo raumenų stiprinimas.
Sportas, judėjimas (pvz.: pasivaikščiojimai, šokiai, plaukimas, važinėjimas dviračiu ar riedučiais) gerina limfinę ir venų mikrocirkuliaciją. Jei aktyvesniam sportui nepakanka laiko, tai bent jau kuo dažniau įtempkite šlaunų ir sėdmenų raumenis, tai galima daryti, kad ir vairuojant ar apsiperkant parduotuvėje. Tai puikus būdas raumenims išjudinti. O, sportuojant sporto klubuose, su celiulitu kovoti padeda anticeliulitinė aerobika.

10. Limfodrenažas

Gydant celiulitą svarbiausia yra suaktyvinti limfą. Tai pasiekti puikiausiai leidžia, pavyzdžiui, LPG limfodremažo aparatas. Panašiai veikia ir vakuuminiai masažuokliai, bet LPG už juos pranašesnis: jis neskausmingas, nelieka mėlynių ar kraujosruvų kaip po vakuuminių masažų. Pasak kineziterapeutės Indrės Kizytės, būtent endermologinės procedūros yra laikomos efektyviausia priemone celiulitui šalinti ir kūno linijas natūraliai koreguoti. LPG mechaninis masažas itin populiarus tarp moterų, ilgai ieškojusių būdų efektyviai gydyti celiulitą.



Liaudies išmintis sako – pažink savo priešą, todėl Sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ siekdamas sustiprinti savo pajėgas kovoje su celiulitu įsigijo Celiulito juostas, tai matavimo juostos (termografinės plokštelės) parodančios celiulito laipsnį. Visą spalio mėnesį „G7 Sportas“ kviečia vilnietes registruotis nemokamam celiulito matavimui ir konsultacijoms. Į celiulito matavimo procedūrą registruokitės telefonu 8 620 37777.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31327295sec.