SIXT labdarai Lietuvoje paaukos daugiau nei 100 000 litų

Praeitais metais automobilių nuomos ir lizingo bendrovė „Sixt“ nusprendė Lietuvoje veikiantiems vaikų dienos centrams surinkti ir paaukoti 30 000 eurų (103 584 Lt). Du trečdaliai šios sumos jau surinkta ir atlikta nemažai gerų darbų.

Pernai automobilių nuomos ir lizingo bendrovė „Sixt“ paskelbė labdaringą akciją, kurios metu Jungtinės Karalystės, Šiaurės Airijos, Danijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos „Sixt“ padalinių darbuotojų surinkti 30 000 eurų (103 584 Lt) bus paaukoti Lietuvoje veikiantiems vaikų dienos centrams. Šie iš asmeninių lėšų paaukoti pinigai skirti suremontuoti ir atnaujinti keturis Lietuvoje veikiančius Vaikų dienos centrus. Iš viso Lietuvoje yra aštuoni Maltos ordino pagalbos tarnybos įkurti vaikų dienos centrai, veikiantys Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Šiauliuose, Žasliuose, N. Akmenėje, Kartenoje ir Kriaunose.

Šiuose centruose po pamokų apsilanko vaikai iš vargingai gyvenančių ir nedarnių šeimų. Čia jie nemokamai maitinami, mokomi paprastų ir labai reikalingų gyvenime dalykų – bendravimo, pamatinių bendražmogiškų vertybių, supažindinami su kultūra ir menu. Vaikų dienos centruose taip pat rūpinamasi globotinių sveikata, vaikai ir jų šeimos aprūpinamos drabužiais ir maistu.

Nuo labdaringos akcijos pradžios, 2012 m. gegužės mėnesio, automobilių nuomos ir lizingo bendrovės „Sixt“ darbuotojai surinko 21 624 eurus (74 664 Lt). Daugiausiai, net 6962 eurus (24 038 Lt) paaukojo Danijos padalinys „Sixt Denmark“. Jungtinės Karalystės darbuotojai paaukojo 1850 eurų (6388 Lt). Papildomai 10 512 eurų (36 296 Lt) skyrė Reginos Sixt labdaringas Vaikų pagalbos fondas.

Marijampolėje, kur Vaikų dienos centrą po pamokų lanko 30 vaikų, už surinktas lėšas ir bendradarbiaujant su Maltos ordinu, buvo įrengta virtuvė, nupirktas kompiuteris su spausdintuvu, buitinė technika, taip pat greitu laiku bus nupirkti nauji baldai.

Šiauliuose Vaikų dienos centrą lanko 25 vaikai. Čia buvo atnaujintos patalpos, sutaisyti baldai, vėliau bus nupirktas kompiuteris, projektoriaus ekranas, kita buitinė technika. Kaune, kur dienos centre lankosi 20 vaikų, buvo sudėtos naujos grindys, pakeista elektros įranga, ateityje bus pakeista šildymo sistema, santechnininiai įrenginiai, įstatytos naujos durys ir įrengta signalizacija.

Vilniuje Vaikų dienos centrą lanko 15 vaikų iš vargingų šeimų. Buvo atvežti nauji baldai, nupirktas naujas kompiuteris ir nauja elektrinė viryklė. Netrukus bus sumontuoti nauji, sandarūs langai.

Be to, gegužės pabaigoje į Marijampolę iš Vokietijos atvyko „Sixt“ krovininis mikroautobusas. Iš Berlyno jis atvežė 71 dėžę vaikiškų drabužių, kuriuos Vokietijos gyventojai paaukojo su „Sixt“ bendradarbiaujančioms kelionių agentūroms per du mėnesius trukusią labdaros rinkimo akciją.

„Sixt Lietuva“, drauge su vaikiškų prekių parduotuve „Nukas“, remia vargingai gyvenančias Lietuvos šeimas, taip pat visuomenines organizacijas. Paramos sulaukė „Metivilo“ labdaros ir paramos fondas, Maisto bankas, Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija, Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namai.

Apie „SIXT Lietuva“. SIXT – pirmaujanti mobilumo paslaugų teikėja Europoje, įkurta 1912 metais Miunchene, Vokietijoje. SIXT nuomoja automobilius, teikia išperkamosios nuomos, automobilių parko valdymo ir konsultavimo paslaugas ir yra naujoviškų technologijų lyderė šiose srityse. SIXT veikia 105 šalyse ir turi daugiau kaip 4000 nuomos punktų visame pasaulyje. Daugiau informacijos rasite adresu http://www.sixt.lt/ ir www.facebook.com/sixt.lietuva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68228197sec.