Autorius: Valstybinis turizmo departamentas
Šaltinis: Lidija Bajarūnienė
Lietuvos turizmo informacijos centras Lenkijoje (TIC) kartu su Varšuvos restoranais „Al Pomodoro“ sausio 25 – vasario 10 dienomis rengia Lietuviškos virtuvės dienas. Visi svečiai, apsilankę restoranuose, galės ne tik paragauti lietuviškos virtuvės skanėstų, bet ir sužinoti apie Lietuvą bei suplanuoti kelionę į mūsų šalį. Tokie renginiai Valršuvoje vyksta nuo 2004-ųjų.
Patiekalus bus galima rinktis iš specialiai parengto lietuviško valgiaraščio. Kol patiekalai bus ruošiami, bus siūloma pavartyti informacinių-reklaminių leidinių apie Lietuvos turizmo galimybes. Svečiai bus kviečiami dalyvauti konkursuose, viktorinose apie Lietuvą ir varžytis dėl prizų.
„Susidomėjimas ir lietuviškais patiekalais, ir turistine informacija apie Lietuvą tarp restorano lankytojų kiekvienais metais būdavo didžiulis. Todėl neabejoju, kad ir šiemet sulauksime daug svečių, kad lietuviški patiekalai vėl grįš į mano restorano valgiaraštį, o informacija apie Lietuvą bus patraukli ir įdomi“, - sako Wojciech Macutkiewicz, „Al Pomodoro“ savininkas.
„Lietuva traukia turistus iš Lenkijos ne tik savo gamtos grožiu ar įdomiais architektūros paminklais, bet taip pat savo virtuve, – teigia Olga Ožarenkova, Lietuvos TIC Varšuvoje direktorė. – Cepelinai, koldūnai bei šaltibarščiai yra populiarūs ne mažiau negu Gedimino pilis ar Druskininkų sanatorijos. Todėl pristatyti Lietuvos turistines galimybes kartu su lietuviška virtuve yra labai gera idėja“.
Su lietuviškais valgiais ir turizmo naujovėmis bus supažindinama ir Lenkijos žiniasklaida. W.Macutkiewicziaus prognozėmis, su lietuviška virtuve ir turistine informacija susipažins mažiausiai 2500 restorano svečių.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.