Mūsų odisėja kviečia rugpjūčio mėnesį į ekskursijas po Lietuvą!

Rugpjūčio 1 d., penktadienis – “Aukštaitijos paslaptys” Ar žinote, koks miestas vadinamas jonų ir mergų? Ar teko aplankyti Videniškio bažnyčią ir buvusį vienuolyną? Ar galėtumėte papasakoti nors vieną legendą apie ežerą? Ar matėte senovinius žvejybos įrankius ir žinote, kaip su jais reikia elgtis? Ar žinote, kaip veikia branduolinis reaktorius? O kaip skaidosi atomas? Ar bent įsivaizduojate, kokiomis spalvomis tviska gėlavandenės ir jūrų žuvelės? Ar kada buvote prie didžiausio Lietuvos ežero? O ar kada jame maudėtės? Visa tai šioje ekskursijoje! Ekskursijos trukmė: iki 14 val., išvykimas: 8 val.

Rugpjūčio 2 d., šeštadienis – “Ekskursijos kodas: Klaipėda”

Pakeliui į Klaipėdą, sustosime prie Baublių ir išgirsime apie pirmąjį viešąjį muziejų Lietuvoje. Uostamiestyje apsilankysime pilies muziejuje, kuris įsikūręs po žemės pylimu – bastijonu esančioje poternoje, bei pamatysime unikalų žiedą su rožiniu deimantu. Daug sužinosime apie stovėjusią Klaipėdos pilį, miesto kūrimosi istoriją. Senamiestyje išgirsime meilės apgaubtą Anikės istoriją. Nuvykę prie jūros, sužinosime istorijų apie gintarą, susipažinsime su senoviniu gintaro gaudymo būdu ir įvairiomis jo savybėmis. Aplankysite nuo Antrojo pasaulinio karo išlikusius įslaptintus karinius objektus – "dzotus" bei sužinosime jų atsiradimo istoriją, apgaubtą paslaptimi. Uosto, Kuršių nerijos ir jūros panorama galėsime pasigrožėti, gurkšnodami kavą “Klaipėdos” viešbučio kavinėje “ant stogo”... Ekskursijos trukmė: 13 val., išvykimas: 8 val.

Rugpjūčio 3 d., sekmadienis – Bermudų trikampis: Napoleono kalnas - Jiesios atodanga - Kadagių slėnis

Šioje ekskursijoje lipsime į kalną, ant kurio strateginius karo sprendimus priėmė garsus karvedys Napoleonas, bei sužinosime jo gyvenimo principus. Apsilankysime ten, kur kadaise gyveno mamutai, gėrėsimės kadagių slėnio peizažu, išsiaiškinsime viską apie teriologiją, pasivaikščiosime po vienintelę Lietuvoje unikalią medžių ir krūmų kolekciją...

Ekskursijos trukmė: 3 val., išvykimas: 10 val.

 Rugpjūčio 9 d., šeštadienis – “Dzūkijos perliukai”

Keliausime į Dainavos kraštą. Pakeliui aplankysime Birštoną, susipažinsime su Merkine, etnografiniu Marcinkonių kaimu – muziejumi, kur mums bus atskleistos pikantiškos senųjų dzūkų gyvenimo detalės... Matysime ir garsiąsias Zervynas – senovinį dzūkišką kaimą, kur iki šiol bitės medų neša i drevę... Čepkelių raistas atskleis mums savo paslaptingą šydą: patys drąsiausieji galės saugiai pasivaikščioti pelkės takeliais... Nebijokite – dzūkiškas nuoširdumas mums visiems padės! Ekskursijos trukmė: 11 val., išvykimas: 9 val.

Rugpjūčio 10 d., sekmadienis –Bermudų trikampis: Šančių lobis - Panemunės šilo kurhauzas - Stalaktitai

Šioje ekskursijoje sužinosime apie plačiausią tiltą Lietuvoje, išsiaiškinsime Šančių, Zuikinės bei Vaišvydavos vietovardžių kilmę, atskleisime Šančių lobių paslaptį... Pamatysime snaudžiančius konglomeratus, praturtinsime savo žinias apie stalaktitus bei varvas. Jėgas atgausime magiškoje liepų giraitėje...

Ekskursijos trukmė: 3 val., išvykimas: 10 val.

 

 Rugpjūčio 16 d., šeštadienis – “Viliojantis Daugpilis“. Važiuojant į Daugpilį, aplankysime seniausią ir storiausią Lietuvoje Stelmužės ąžuolą. Daugpilyje susipažinsime su miesto istorija, sužinosime apie Daugpilio tvirtovę, Vienybės namus, kurių pamatinį akmenį padėjo pats tuometinis Latvijos prezidentas, pasivaikščiosime pagrindine miesto ir viena iš pirmųjų Latvijoje pėsčiųjų gatve, apžiūrėsime Šv. Petro bažnyčią, primenančią Šv. Petro baziliką Vatikane bei kitus objektus. Bandysime išmatuoti didžiausią Latvijoje laukų riedulį – Nycgalės akmenį. Nuvyksime prie Červonkos dvaro rūmų – tikros pasakų pilies, apsuptos egzotinių augalų... Prisiminsime ir žymų latvių literatą J. Rainį bei kitus garsius Latvijos žmones.

Ekskursijos trukmė: 13 val., išvykimas: 7 val.

Rugpjūčio 17 d., sekmadienis – Bermudų trikampis: Napoleono kalnas - Jiesios atodanga - Kadagių slėnis

Šioje ekskursijoje lipsime į kalną, ant kurio strateginius karo sprendimus priėmė garsus karvedys Napoleonas, bei sužinosime jo gyvenimo principus. Apsilankysime ten, kur kadaise gyveno mamutai, gėrėsimės kadagių slėnio peizažu, išsiaiškinsime viską apie teriologiją, pasivaikščiosime po vienintelę Lietuvoje unikalią medžių ir krūmų kolekciją...

Ekskursijos trukmė: 3 val., išvykimas: 10 val., kaina: 49 Lt.

Rugpjūčio 23 d., šeštadienis – “Aukštaitijos desertas ” Kėdainiuose ne tik grožėsimės jaukiu senamiesčiu, bet sužinosime miesto istoriją, apie Radvilų mauzoliejų. Po to vyksime į Biržų pilį, kurioje susipažinsime su unikalia ekspozicija, skirta Biržų aludarių karaliui Jurgiui Žaldokui. Pilies menėje ragausime tamsaus Radvilų alaus, linksminsimės kartu su etnografiniu ansambliu. Aplankysime smegduobes, kurių šiame krašte yra tūkstančiai. Ilgiausiu Lietuvoje mediniu tiltu per ežerą pasieksime Astravo dvaro rūmus, kurie Kaunui padovanojo gražiuosius Karo muziejaus liūtus. Rokiškio dvare grožėsimės dvarininkų baldais, indais, rūbais. Prisiliesime prie garsiausio XX a. medžio drožėjo L. Šepkos kūrybos, kurio ranką, anot vietinių žmonių, vedžiojo angelas... Rūmų ekonomė pakvies pasivaišinti garsiaisiais savo krašto sūriais... Ekskursijos trukmė: 12 val., išvykimas: 8 val. 

Rugpjūčio 24 d., sekmadienis –Bermudų trikampis: Šančių lobis - Panemunės šilo kurhauzas - Stalaktitai

Šioje ekskursijoje sužinosime apie plačiausią tiltą Lietuvoje, išsiaiškinsime Šančių, Zuikinės bei Vaišvydavos vietovardžių kilmę, atskleisime Šančių lobių paslaptį... Pamatysime snaudžiančius konglomeratus, praturtinsime savo žinias apie stalaktitus bei varvas. Jėgas atgausime magiškoje liepų giraitėje...

Ekskursijos trukmė: 3 val., išvykimas: 10 val.,

Rugpjūčio 30 d., šeštadienis– “Ekskursijos adresas – Kuršių nerija”

Keliausime į Lietuvos pajūrį. Pakeliui stabtelsime prie Baublių. Atvykę į uostamiestį, kelsimės į Kuršių neriją, kur žiūrėsime įspūdingą delfinų pasirodymą, o galbūt aukcione pavyks įsigyti ir jų pieštų paveikslų. Linksmai nusiteikę, patrauksime į Juodkrantę, kur aplankysime skulptūrų parką moderniai įrengtoje krantinėje, eisime žymiuoju Raganų taku, kurį puošia medinės pasakų personažų skulptūros, nuo Avikalnio pamatysime gražią Kuršių nerijos panoramą, pabuvosime mirusiose kopose. Nidoje daug įdomaus apie žvejų gyvenimą sužinosime apsilankę etnografinėje žvejo sodyboje. Praeisime simboliniu gintaro keliu, aplankysime Parnidžio kopą, Urbo kalną, rašytojo T. Mano namelį.

Ekskursijos trukmė: 14 val., išvykimas: 8 val.

Rugpjūčio 31 d., sekmadienis – Bermudų trikampis: Arboretumas – Pelkė – Kadagių slėnis

Šios ekskursijos metu apsilankysime arboretume ir sužinosime apie jame esančias įdomybes bei galimybes klonuoti augalus. Nuvyksime prie pelkės, kur eidami apžvalgos taku, išgirsime pasakojimą apie čia augančias kalijas ir kitas pelkinio gyvenimo paslaptis. Ekskursiją baigsime vieninteliame Lietuvoje kadagių slėnyje, stebinančiame oro gaivumu, savo gražumu bei amžiumi. Ekskursijos trukmė: 3 val., išvykimas: 10 val.

Smulkesnė informacija: www.musuodiseja.lt


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18335795sec.