Vakarų Europos vartotojų teisių apsaugos tarnybos pradėjo kovą prieš dirbtinį sūrį, kuris parduodamas didžiuosiuose prekybos centruose ir naudojamas pigiuose restoranuose, pavyzdžiui, kepant picas, dešrainius, gamininant makaronų patiekalus. Restoranai ir greito maisto užkandinės neinformuoja apie dirbtinį sūrį, nes pagal skonį jį sunku atskirti nuo natūralaus sūrio. Dirbtinis sūris 30-40% pigesnis už natūralų sūrį. Vokietijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos reikalauja, kad restoranai ir greito maisto užkandinės patiekalų meniu nurodytų tuos patiekalus, kurių gamyboje naudotas dirbtinis sūris. Parduotuvių lentynose taip pat atskirti sunku dirbtinį sūrį nuo natūralaus, todėl vartotojų teisių apsaugos tarnybos stengiasi į tai atkreipti gamintojų ir visuomenės dėmesį.
Smulkesnė informacija vokiečių kalba: www.vzhh.de
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.