Lėktuvo keleiviai yra nepatenkinti lėktuvuose esančiu oru

Nors oras lėktuvuose yra filtruojamas, šildomas ir keičiamas bent dvidešimt kartų per valandą, tačiau didžioji keleivių dalis, nėra patenkinti oro kokybe. Daugelis skundžiasi, kad oras yra per sausas arba netinkamos temperatūros.

Siekiant užtikrinti lėktuvuose oro cirkuliaciją, naudojamos sudėtingos įrangos. Šiandieniniuose oro klimato kontrolių prietaisuose yra įrengti galingi filtrai, kuri rūpinasi, kad ore nebūtų virusų ir bakterijų. Lėktuvų gamintojai teigia, kad filtrai sunaikina iki 94-99,9% mikrobų.

Oro cirkuliacija yra būtina ne tik siekiant suteikti keleiviams būtiną deguonies kiekį - Europos Sąjungos projektas, kuris apima klimato kontrolę uždarose patalpose, įrodė, kad padidėjusi oro cirkuliacija sumažina ligos riziką. Lėktuvuose oras perfiltruojamas bent dvidešimt kartų per valandą, tuo tarpu tradicinių biurų pastatuose - tik dvylika kartų.

Tačiau dabartiniai filtrai ne tik kovoja su virusais. Nauji plazmos filtrai yra žymiai galingesni, bet kainuoja apie 50000 eurų.

Keleiviams nepakanka vien švarus oro. Daug nusiskundimų kyla dėl dažnų skersvėjų. Nors oro filtravimas yra įtraukiamas ir į bagažo lentynas ir teoriškai tai neturėtų sukurti vėjo, tačiau keleivių vsi kenčia nuo skersvėjų.

Daug svarstymų sukėlė ir deguonies oro priemaišos, nes lėktuvuose atmosferos slėgis nėra stabilus ir kartais oras tampa labai silpnas, pavyzdžiui, kalnuose 2 500 metrų aukštyje. Žinoma, kad tai veikia žmogaus organizmą – kraujuje penkiais procentais sumažėja deguonies, o dėl šios priežasties keleiviai jaučiaisi nepatogiai - pavargę ir nervingi.

Be to, buvo daug pasiūlymų kaip sumažinti sausumo jausmą. Šią problemą daug kas siūlė išspręsti oro drėkintuvų pagalba. Bet oro linijos prieštarauja tam. Teigiama, kad drėkintuvai gali sukelti koroziją ir taip atsiras daug gedimų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17470002sec.