Prancūzijos virtuvės aromatai užvaldo Europą

Prancūzų virtuvė yra viena iš populiariausių Europos virtuvių. Prancūzijos žmonės yra žinomi dėl jų subtilaus maisto ruošimo. Kiekvienas Prancūzijos miestelis turi savo turgelį, kuriame galima įsigyti šviežiausio maisto. Šiose prekyvietėse lankosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir turistai.

Prancūzijos rinka pasižymi šviežių žuvų įvairove. Pietų virtuvė yra Viduržemio jūros stiliaus. Pagrindiniai produktai yra pomidorai ir česnakai. Provancos mieste didžiausias dėmesys skiriamas prieskoniams - rozmarinui, čiobreliui, bazilikui ir įvairių rūšių pipirams. Desertai daromi iš vaisių - braškių, apelsinų, kivių, ananasų, citrinų, kriaušių ir kitų vaisių. Beje, trijų patiekalų valgiaraščio tradiciją - sriuba, antrasis patiekalas ir desertas, įvedė Prancūzijos valstybė.

Svarbi prancūzų virtuvėje yra maisto estetika - valgyti ir akimis. Maisto išdėstymas, stalo dekoravimas yra geros virtuvės ingredientai.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 28.08.2025 - 17.09.2025 Harper Woolf – A Fresh Taste Experience Harper Woolf
Harper Woolf welcomes guests with a new menu – delicious dishes, fresh flavors, and a cozy atmosphere that makes every visit a tasteful experience. | Žiūrėti daugiau
Grand Opening 25.09.2025 Pullman Riga Old Town
On 25 Sept 2025 Pullman Riga Old Town reopens after full renovation – brighter spaces, refreshed rooms & upgraded venues in Riga’s historic heart | Žiūrėti daugiau

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38431191sec.