Iš kosmoso Kinų siena nėra matoma plika akimi [1]

Turbūt ne kartą yra tekę skaityti tokius dalykus, kurie iš tikro nėra teisingi. Taigi, pasaulyje yra pripažintų faktų, kurie vis dėlto nėra tiesa. Populiariausios klaidingas nuomonės apie keliones:

Akropolis nėra unikalus. Atėnų Akropolis yra pats žinomiausia tokio pobūdžio pastatas, tačiau jis nėra vienintelis. Iš graikų kalbos Akropolis reiškia „didelis miestas”. Tokių Graikijoje buvo galima rasti labai daug.

Maskvos Raudonoji aikštė nėra komunistų sukurtas pavadinimas. Buvo išsiaiškinta, kad praeityje 'krasnij' rusų kalba reiškia „gražus”. Tik vėliau šio žodžio prasmė pasikeitė ir tapo Raudonojają.

JAV miestas Niujorkas nėra Niujorko valstijos sostinė. Niujorkas yra didžiausias valstybės miestas (8,2 mln. gyventojų), tačiau ne sostinė.

Olandija nėra antrasis Nyderlandų vardas - abu pavadinimai nėra sinonimai. Iš tiesų Olandija yra Nyderlandų šiaurės vakarų regionas, kuris 16 a. buvo viena iš svarbiausių Nyderlandų provincijų.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 Georgios_graikas 11/09/2009 16:33 Akropolis is senoves graiku reiskia miesto galas... O ne didelis miestas... Akri (galas) + polis (miestas). Bet tai nereiskia, kad Akropolis butinai miesto gale pagal spinduli. Gali buti ir pagal auksti... As graikas, bet moku ir lietuviskai tai geriau uz pati graika nemanau, kad zinot jus, kurie rasete ta straipsni... O Atenuose Akropolis vadinasi tas pats kalnas, o tas visur zinomas pastatas vadinas Parthenonas o tai yra sventykla... Tokiu sventyklu buvo visur net ir Turkijoje dar yra...


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52544689sec.