Šaltinis: BalticTravelnews.com/Sueddeutsche.de
„Į meilę per skrandį” – štai ką sako tautos išmintis. Ne paslaptis, kad iš maisto galima daug ką sužinoti. Kartais gal net per daug ... Taigi, kokios yra keisčiausios ar negardžiausios vietinių gyventojų gėrybės?
Aligatorių sūrio pyragas (Luiziana, JAV). Luizianos virtuvė negali pasigirti gardžia aligatorių mėsa. Valstijoje gyvena maždaug du milijonai dantytųjų roplių. Vietiniai restoranai siūlo mėgautis gana egzotiška sriuba, kuri susideda iš sūrio, aligatoriaus mėsos ir krevečių.
Haggis (Škotija). Valgis susideda iš maltų avienos širdžių, kepenų ir liežuvio, sumaišoma su avižų dribsniais, riebalais, svogūnais, prieskoniais ir visa tai sukemšama į avies žarną. Juk kažkiek primena latviškąją kraujinę dešrą? Škotiškas valgis turi savo šventę – sausio 25 dieną bus švenčiama garsaus škotų poeto Roberta Bērnsa gimtadienis. Šia proga bus valgomas Haggis.
Gyvi omarai. Žinoma, šviežias maistas yra puiku, bet kartais šviežumo ieškojimas peržengia ribas. Japonijos omarų uodegomis galima mėgautis iškart, t.y. vos tik nukirtus ją nuo gyvo omaro (pateikiama kaip sashimi).
Witchetty lervos (Australija). Didelės, riebios lervos valgomos tiek šviežios, tiek keptos pelenuose. Nepamirškite išvalyti lervos vidų!
Karvės tešmuo (Italija). Karvės tešmuo yra mažai naudojamas maisto gamybai. Italų tradicijos tvirtina, kad senovėje karvės tešmuo buvo atiduodamas neturtingiesiems. Šie savo ruožtu gamino įvairius patiekalus.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.