Kodėl žmonės lėktuvuose renkasi pomidorų sultis?

Lėktuvuose kur kas dažniau užsisakoma pomidorų sulčių gėrimo, nei įprastose maitinimo įstaigose – kodėl? Šiais duomenimis itin susidomėjo bavarų mokslininkai. Atrodo, kad pomidorų sulčių skoniui didžiulės įtakos turi žemas atmosferos slėgis.

Tyrimais buvo nustatyta, kad apskritai, pomidorų sultys yra vertinamos neigiamai. Tuo tarpu lėktuve pomidorų sulčių kvapas yra saldus, padedantis nusiraminti.

Testavimas buvo atliktas Airbus A310 lėktuve, žemo slėgio kameroje buvo imituojamos skrydžio sąlygos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27895713sec.