Libija keliautojus vilioja senovės romėnų palikimu

Leptis Magna kažkada buvo trečias pagal dydį Romos imperijos miestas, po Romos ir Kartaginos. Bet laikui bėgant Libijos miestas buvo palaidotas po smėliu. Tik 1920 m. italų archeologai iš naujo atrado šį miestą. Leptis Magna yra įsikūręs maždaug 130 kilometrų nuo Libijos sostinės Tripolio. Istorikai teigia, kad 2 a. Leptis Magna gyveno daugiau kaip 100 000 gyventojų.

Aukso amžių gyvenęs miestas garsėjo prabangiais apartamentais, pirtimis, šventyklomis, triumfo arka ir kolonų alėja.

Centrinis miesto turgus viliojo ne tik vietinius, bet ir kitataučius. Turgavietė buvo svarbus verslo centras, kuriame buvo galima įsigyti bei parduoti įvairiausią žaliavą, daiktus, gyvūnus. Romos imperijos cirko gyvūnėliai taip pat buvo įsigyjami būtent čia. Netoli miesto buvo įsikūrusios pagrindinės pramogų vietos - amfiteatras ir cirkas.

Trečiame amžiuje miestas patyrė klajoklių antpuolius – 455 m. miestą ir jo gyventojus užkariavo vandalai, nuo septinto amžiaus Leptis Magna atiteko arabams. Palaipsniui miestas prarado savo tautiškumą. O vėliau smėlio dykumos apklojo prabangius Romos statinius, kolonas ir arkas.

Leptis Magna iki šių dienų išliko beveik nepakitęs. Nuo 1982 metų miestas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Libane nėra išvystytas masinis turizmas, kaip tarkim italų Pompėjoje. Jei norite ramiai pasivaikščioti ir pasigrožėti miesto architektūra, aplankykite Leptis Magna miestą.

 

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62219095sec.