Norintiems užkariauti Everestą – amžiaus cenzas

Kinija nori pasekti kaimyninės šalies, Nepalo, pavyzdžiu ir saugumo sumetimais imti taikyti amžiaus cenzą visiems, norintiems užkariauti Everesto viršūnę. Naujieji amžiaus apribojimai, įsigaliosiantys nuo šių metų rugsėjo – naujo alpinizmo sezono pradžios, nustato, kad kopti į šį kalną galės alpinistai nuo 16 iki 60 metų. Detalesnė informacija kol kas neteikiama, tačiau ekspedicijų organizatoriai teigia, kad išvengti šių ribojimų bus labai sudėtinga.

Jauniausias alpinistas, pasiekęs Everesto viršūnę, yra trylikmetis amerikietis Džordanas Romero, šį tikslą pasiekęs šių metų gegužę.

Ekspertai teigia, kad užkariauti Everestą nori vis daugiau žmonių, ypač vyresnio amžiaus žmonės ir invalidai, laikydami šį kopimą ypatingu iššūkiu, tačiau retas įsivaizduoja, kad šios ekspedicijos į kalnus yra labai pavojingos. Nepalas sveikina šį Kinijos sprendimą.

Nuo pirmo karto, kai 1953 metais buvo pasiekta Everesto viršūnė, šį tikslą pasiekė jau 3000 alpinistų. Vis dėlto šių ekspedicijų metu per tą laiką žuvo 300 žmonių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16837502sec.