Apie Tailando praeities galybę byloja Ayutthaya griuvėsiai

Apie 1350 metus buvo įkurta antrosios Tailando imperijos sostinė Ayutthaya. Dabar iš jos belikę vien griuvėsiai, tačiau buvusią galybę savo akimis pamatyti atvyksta daugelis. Ayutthaya yra muziejus po atviru dangumi, kuriame galima susipažinti su budizmo kultūra, kurios spindesį ir savitumą įkūnija šventyklos, vienuolynai, pilys ir skulptūros, pastatytos ant salos upės viduryje.

"Neužkariaujama" arba Ayutthaya savo klestėjimo laikais buvo milžiniškas miestas su keletu milijonų gyventojų, 375 šventyklomis ir vienuolynais, 100 miesto vartų ir 29 gynybiniais įtvirtinimais. Pasirodo, Ayutthaya nebuvo neužkariaujama, - ją 1767 metais užkariavo birmiečiai. Miestas buvo sugriautas, o jo gyventojai nužudyti arba paimti į vergiją.

33 karalių rezidencija – Ayutthaya miestas daugiau nei 400 metų buvo tapęs politinių ir kultūrinių įvykių centru. Imperija tuo laiku aprėpė didelę dalį pietryčių Azijos. Reikšmingiausi architektūros ir kultūros paminklai yra šventyklų kompleksai Wat Phra Si Sanphet, Wat Mahathat ir Wat Rajaburana, stūksantys pačiame Ayutthaya centre.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16294789sec.