Ispanijoje keliautojams už nukeltus skrydžius turėtų būti skiriamos kompensacijos

Ateinančią savaitę Ispanijos oro erdvėje turėtų vyrauti chaosas, kadangi Ispanijos skrydžių valdymo centrų profesinė darbuotojų sąjunga pranešė apie streiką pačiame turistinio sezono įkarštyje. Streikas gali prasidėti rugpjūčio 15 dieną.

Jei keliautojai, kilus streikui, susiduria su keblumais dėl nukeltų skrydžių, tuo atveju jiems priklauso kompensacija – tokia tvarka, reglamentuojanti oro bendrovių keleivių teises, galioja visoje Europos Sąjungoje. Be to, oro bendrovės privalo pasirūpinti keleiviais, kurių skrydis yra nukeltas ar vėluoja - privaloma pasirūpinti jų nakvyne vienai nakčiai ir maistu. Jei dėl kilusio streiko poilsiautojams „sugadinamos“ atostogos, tuomet pastarieji turi teisę reikalauti kompensacijos.

Ispanijos skrydžių valdymo profesinė darbuotojų sąjunga apie galimą streiką pranešė iš anksto, todėl keliautojai, kelionių agentūros ir oro bendrovės turi laiko galimos situacijos sprendimams rasti. Keliautojams, planuojantiems vykti į Ispanija, patariama pasikonsultuoti su savo kelionių agentūra. Dar nevėlu keisti savo atostogų planus ir nemokamai persiregistruoti kitai kelionei.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18029618sec.