Šimtas pyrago lapų - šimtas gyvenimo metų

Iki mūsų dienų totoriai asimiliavosi, todėl juos, kaip tautinę mažumą, geriausiai apibūdina nepasikeitę religiniai įsitikinimai ir tautinės kultūros paveldas. Ypatingai įdomu pabandyti tautą pažinti per kulinarinį paveldą. Totoriai Trakų krašte žinomi dėl stebuklingai skanaus šimtalapio pyrago skonio.Viena seniausias tradicijas Trakų mieste turinčių kavinių- Senoji Kibininė (www.kibinas.lt)- siūlo edukacinę naujieną visiems, norintiems susipažinti su totorių šimtalapiu.

Kulinariniam paveldui „Senoji kibininė‘ skiria daug dėmesio: daugelis puikiai žino totoriškus „šimtalapius" pyragus, tačiau iškepti tikrą totoriška pyragą ne kiekvienas sugeba. Todėl „Senoji Kibininė“ kavinės geriausios kepėjos papasakos šimtalapio kepimo paslaptis ir pademonstruos jo gamybą. Taigi, tikru totoriško „šimtalapio" skoniu galės mėgautis visi norintys.

kibinine

Kunigaikščio Vytauto Didžiojo nuopelnas, kad totorių šeimos prieš daugiau nei 600 metų buvo apgyvendintos Trakuose. Pagrindinis totorių užsiėmimas, pelnęs Lietuvos kunigaikščio pagarbą ir kėlęs siaubą priešams, buvo karo tarnyba, apie ją šiemet daug kalbėta, švenčiant 600 metų jubiliejų po Žalgirio mūšio.

Istorikai teigia, kad Vytauto Didžiojo politika totorių atžvilgiu buvo lanksti, geranoriška ir tuo metu novatoriška. Valdovas siekė, kad puikūs meistrai, amatininkai, daržininkai, arklininkai, odų išdirbėjai iš svečios šalies asimiliuotųsi visoje Lietuvoje ir Trakuose.

Daugiakultūriniame mieste linkime akimis pamatyti, gomuriu pajusti, širdimi įsimylėti...

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.58325815sec.