Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės muziejui – 90 metų

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus pažymi garbingą 90 metų sukaktį. Ta proga Mykolo Žilinsko galerijoje atidaryta viena didžiausių muziejaus istorijoje parodų „Malonu matyti".

Unikalūs eksponatai puikuojasi 9-iose galerijos salėse. Parodoje greta kitų eksponatų eksponuojamos ir M. K. Čiurlionio sukauptos meniškos nuotraukos. Ši paroda veiks iki pavasario, todėl kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti tai, kas sukaupta muziejaus fonduose.

M. K. Čiurlionio muziejui Kaune priklauso 12 filialų. Visuose - meno kūriniai, kurių vertė bėgant metams vis auga. Muziejaus jubiliejaus ir parodos atidarymo proga į M. Žilinsko galeriją sugužėjo daugybė kauniečių, norinčių pamatyti parodą ir pasveikinti muziejaus darbuotojus.

Muziejininkams sveikinimą atsiuntė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasveikinti atvyko kultūros ministras Arūnas Gelūnas. Kalbėdamas jis pajuokavo, kad geriausia, ką jubiliejaus proga gali padovanoti ministras, tai „pažadą, jog nebus sumažintas finansavimas".

Jubiliejaus proga muziejininkus pasveikino ir Kauno miesto mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko. Jis muziejininkams padėkojo už sukauptas vertybes, palinkėjo įžvalgumo ir ilgiausių metų.

Muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis trumpai priminė muziejaus istoriją, sukauptų eksponatų vertę, padėkojo už sveikinimus ir pakvietė apžiūrėti parodą.

Apžiūrint eksponatus, vertinant visa tai, kas buvo sukaupta per pirmuosius muziejaus darbo metus, telieka džiaugtis, stebėtis menininkų kūrybiškumu ir muziejininkų darbštumu bei įžvalgumu.

Mintimis sugrįžus į praeitį, prisiminus, kiek muziejų, aukštųjų mokyklų ir kitų valstybei labai svarbių institucijų buvo įsteigta tarpukario Lietuvoje nuo 1918 iki 1940 metų, telieka tik stebėtis. Su didžiule pagarba prisimename to meto valstybės vadovus, įvertiname jų išmintį, įžvalgumą ir sąžiningą darbą valstybei.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.191746sec.