Žemaičių blyno užteko visam būriui smalsuolių

Kauno rotušės aikštėje antradienį iškeptas rekordinio dydžio žemaičių blynas. Susirinkusiems smalsuoliams belaukiant, kol įkais aliejus, rekordą sumaniusios bendrovės „Liūtukas ir Ko“ technologė Laima Kivaraitė diktavo blyno receptą. Šiam dičkiui pagaminti prireikė 3,8 kg virtų bulvių, 600 g sauso krakmolo, 10 kiaušinių ir trupučio druskos. Įdarui sunaudota 1,2 kg virtos jautienos, 600 g keptų svogūnų, druskos ir prieskonių. Kepinio ilgis – 61 cm, plotis – 27 cm, storis – 8 cm, o svoris – 7 kg.

Vienintelė problema, sugalvojus kepti rekordinį blyną, pasak L.Kivaraitės, buvo sugalvoti, kur blyną kepti. Šiam gamybos procesui, kurį stebėjo ne tik žurnalistai, bet ir gardaus kvapo privilioti praeiviai, prireikė 10 litrų aliejaus.

„Kepti būtent žemaitišką blyną nusprendėme todėl, kad jis gaminamas iš bulvių, o iš jų daug lengviau nei iš miltinės tešlos suformuoti kepinį. Be to, žemaitiškas yra pats sočiausias blynas, o per Užgavėnes juk reikia kuo sočiau prisivalgyti”, – sakė bendrovės vadovė Valdemara Rita Kazlauskienė.

Per 15 minučių iškeptas blynas netrukus pradingo išalkusių praeivių skrandžiuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27506399sec.