«Aušros» muziejuje – Kalėdiniai stebuklai

2012 m. gruodžio mėnesį Šiaulių „Aušros“ muziejus tradiciškai organizuoja kasmetinę akciją „Kalėdiniai stebuklai“, skirtą Šiaurės Lietuvos vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams. Vaikai kviečiami nemokamai apsilankyti „Aušros“ muziejaus Aušros alėjos rūmuose (Aušros al. 47, Šiauliai) atkurtoje ir įrengtoje tarpukario Lietuvos pradžios mokyklos klasėje ir dalyvauti pačioje naujausioje muziejaus edukacinėje programoje „Per tarpukario mokyklos klasę – į tautos istorijos pažinimą“. Visiems apsilankiusiesiems bus įteiktos nuolatinės kalėdinės akcijos draugės – Jolitos Girijotienės IĮ „AIKA“ – dovanėlės.

Per penkerius kalėdinės akcijos organizavimo metus „Aušros“ muziejų aplankė apie 2000 auklėtinių iš Šiaulių miesto ir apskrities vaikų globos namų, šeimynų ir specialiųjų mokyklų. Vaikai, padedami profesionalių muziejaus darbuotojų, mokosi, kuria, žaidžia – tiesiog smagiai leidžia laiką muziejuje. „Aktyvus globos namų dalyvavimas kalėdinėje akcijoje rodo, kad tokia iniciatyva yra reikalinga. Tai įkvepia toliau tęsti darbus ir bent prieš gražiausias metų šventes praskaidrinti vaikų kasdienybę, suteikti jiems žinių, naujų įgūdžių ar tiesiog parodyti, kad jie mums tikrai rūpi“, – teigia „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė.

Pasak A.Vaitkienės, muziejus kelerius metus iš eilės savo jėgomis organizuoja kalėdinę akciją vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams, ieško rėmėjų, stengiasi vaikus nustebinti atminimo dovanėlėmis. Šiemet akcijos dalyviai bus pakviesti į Aušros alėjos rūmus, kur galės dalyvauti vienoje pasirinktoje edukacinės programos pamokėlėje ar išvysti kalėdinius animacinius filmukus.

Vaikams siūlomos dailyraščio, istorijos ir lietuvių kalbos pamokėlės. Pasirinkę dalyvauti dailyraščio pamokėlėje bus supažindinami su rašto atsiradimo istorija, pasimokys dailyraščio pagrindų. Apsilankiusieji istorijos pamokėlėje išmėgins archeologo, tyrėjo darbą: iš šukių surinks puodą ar jo fragmentą, svarstys, kokia galėtų būti šio puodo istorija. Lietuvių kalbos pamokėlėje ugdoma meilė ir pagarba savo Tėvynei ir tautai. Pasirinkusieji šią pamokėlę skaitys ir nagrinės legendomis ir pasakomis apipintą Vilniaus miesto įkūrimą (B. Sruogos „Giesmę apie Gediminą“), persirengs karių apranga, išsiaiškins, kokiais ginklais kovėsi mūsų protėviai, ir nusifotografuos.

Šventinė programa vyks visą gruodžio mėnesį Aušros alėjos rūmuose (Aušros al. 47, Šiauliai). Trukmė – 2 val. Programą prašome užsisakyti iš anksto tel. (8 41) 52 43 94 arba el. paštu [email protected].

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. (8 41) 43 36 80.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1950109sec.