Lietuvių išsiilgta pietų Italija: kovo mėnesį startuos tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Apulijos regioną

Kovo mėnesį bus atnaujinti tiesioginiai skrydžiai Vilnius–Baris. 2019 metais nutraukus šiuos tiesioginius skrydžius, juos atkurti paskatino naujausi statistiniai Apulijos regiono duomenys, patvirtinę, kad per penkis metus į pietų Italiją atvykusių lietuvių skaičius padidėjo 150 proc. – iš jų beveik 63 proc. rinkosi kokybišką apgyvendinimą 4 žvaigždučių viešbučiuose. Bendras turistų skaičius Apulijos regione išaugo iki 40 proc.

Pasak LR garbės konsulo Giuseppe Saracino, skrydžių Vilnius–Baris atnaujinimas yra itin svarbus žingsnis tiek keliautojams, tiek pandemijos paveiktiems Apulijos turizmo verslams. Taip pat pastaruosius metus buvo aktyviai stiprinami ne tik turizmo, bet ir importo bei eksporto ryšiai su Lietuva – tai prisidėjo prie tarpusavio šalių populiarinimo bei ypatingai Apulijos regiono pripažinimo kaip kokybiško turizmo taško pietų Italijoje.

Garbės konsulo iniciatyva dėl skrydžių Vilnius-Baris atnaujinimo sulaukė didelio palaikymo ne tik iš Apulijos regiono atstovų – lygiai taip pat iniciatyvą palaikė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Lietuvos ir Italijos tarptautiniai prekybos rūmai, „Rotary“ ir „Lions International Lietuva“ klubai bei Apulijos ir Bazilikatos lietuvių bendruomenė.

„Naujieji avialinijų bendrovės „Ryanair“ skrydžiai Vilnius–Baris atvers daugiau galimybių atrasti ir pažinti Apulijos regioną, taip pat skatins kultūros ir prekybos plėtrą. Siekdami užtikrinti aukščiausią regiono turizmo kokybę, kiekvieną sezoną drauge su kelionių organizatoriais keliaujame po Apulijos lankytinas vietas ir žymiausius viešbučius. Šie glaudūs ryšiai ir atsakingas dėmesys turizmo kokybei lemia augantį lietuviškų kelionių agentūrų susidomėjimą mūsų kraštu, o tai įrodo, kad Apulija iš tikrųjų tampa vis didesniu traukos tašku turistams“, – teigia G. Saracino.

Apulijos regionas garsėja ne tik ištisus metus vyraujančiais šiltais orais, bet ir Maldyvams prilygstančiomis kurortinėmis vietovėmis. Pietų Italijos regionai yra turtingi savo žydrais paplūdimiais, įspūdingu kulinariniu paveldu, išsaugota miestų architektūra ir gamtos įvairove, dėl to iki šiol vienos labiausiai turistų pamėgtų pramogų Apulijoje – važiavimas dviračiu, pažintiniai žygiai pėsčiomis bei gastronominiai maršrutai.

Anot Giuseppe Saracino, pietų Italijos kultūrą pažinti norintys keliautojai gali atrasti įspūdingų architektūrinių palikimų visuose Apulijos miestuose. Senovės romėnų ir graikų architektūros mėgėjai yra laukiami Lėčės ir Galipolio miestuose. Ieškantiems Apulijai būdingos architektūros rekomenduojama apsilankyti Alberobelo miestelyje, kuriame randasi daugiau nei 1000 XIX a. pastatytų kūginių akmeninių namelių – „trulių“. Tuo tarpu, sostinėje Baryje pagrindinis lietuvių turistų traukos objektas – šv. Mykolo katedroje esantis Didžiosios Lietuvos kunigaikštienės Bonos Sforzos kapas.

Apulijos regionas keliautojus iš viso pasaulio pritraukia unikaliose gamtos vietovėse įsikūrusiais miesteliais. Vienas iš labiausiai išsiskiriančių miestelių – Santa Maria di Leuca, įsikūręs ant Jonijos ir Adrijos jūrų skalaujamo iškyšulio. Tuo tarpu žydrųjų paplūdimių išsiilgę turistai atostogas gali planuoti Gargano provincijoje, kur slypi ne tik gražiausi pietų Italijos paplūdimiai, bet ir randasi Gargano nacionalinis parkas. Garganas tarp italų žinomas kaip vienintelis išlikęs senovės ąžuolų ir bukų miškas Italijoje.

„Prieš du metus sustabdyti skrydžiai Vilnius–Baris ne tik sukėlė daug nepatogumų keliautojams, bet ir stipriai palietė Apulijos turizmo verslus. Didžiosios dalies regiono gyventojų pagrindinis pajamų šaltinis – turizmas, todėl jau kovo mėnesį atnaujinti skrydžiai turėtų padėti toliau stiprinant abipusiai naudingą šalių bendradarbiavimą. Be to, tikimės, kad 2022 metais Kaunui tapus Europos kultūros sostine, galėsime ne tik drauge garsinti Lietuvos ir Apulijos žinomumą tarptautinėje turizmo bendruomenėje, bet ir inicijuoti bendrus kultūrinius projektus“, – teigia G. Saracino.

Besidomintys kelionių į Apuliją regioną galimybėmis gali kreiptis į Konsulato Turizmo skyrių tel. nr. numeriu 0039 360 44 23 81 arba el.paštu [email protected].

Apie Lietuvos garbės konsulatą

Lietuvos garbės konsulatas, apimantis Apulijos ir Bazilikatos regionų konsulinę apygardą, atidarytas 2017 metais gegužės 13 dieną. Jį atstovauja Lietuvos garbės konsulas Giuseppe Saracino. Konsulatas vykdo projektus, skatinančius geriau pažinti Lietuvą kaip prekybos ir ekonomikos partnerę, plėtojami šalių verslo ryšiai, universitetų bendradarbiavimas ir bendrosios kultūros iniciatyvos. Šiuo metu Italijoje veikia aštuoni Lietuvos garbės konsulatai, kuriuose neatlygintinai Lietuvos interesams atstovauja Lietuvos užsienio reikalų ministerijos paskirti Italijos piliečiai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40086699sec.