Turkijos virtuvė vilioja savo saldumynų įvairove

Turkiška virtuvė pasižymi savo ypatingu valgių skoniu. Savotišką ir nepakartojamą skonį turi ne tik kava ir arbata, bet ir mėsos bei prieskonių patiekalai. Pasaulyje yra trys pagrindiniai pistacijų auginimo regioniai - Iranas, JAV ir Turkija. Turkijoje pistacijų medžiai gali užaugti iki šešių metrų aukščio. Tiesa, derlius nuimamas tik kartą per dvejus metus.

Abrikosai, slyvos, razinos – visi šie džiovinti vaisiai yra parduodami dideliais krepšiais. Turguje gausu ne tik vaisių. Čia galima rasti ir įvairiausių riešutų. Pardavėjas mielai vaišina pirkėją, matyt, taip pasitikėdamas prekės ypatingu skoniu.

Kebabai patiekiami ant mažų iešmų. Žodis kebabas reiškia keptą ar keptą grilyje mėsą. Mėgstama ir vertinama duona be raugo, kuri kitaip vadinam lavašu. Gana subtiliai gaminamas vynuogių lape ryžių ir maltos mėsos patiekalas - jis panašus į latviškuosius balandėlius. Turkijos picos variantas - pide - gaminamas iš mielinės tešlos pagrindo. Ant paplotėlio dedamas maltos mėsos, sūrio ar daržovių įdaras.

Tačiau didžiausio dėmesio susilaukia Turkijos saldumynai. Cukrus, sirupas, džiovinti vaisiai, sultys – pagrindinės saldumynų sudedamosios dalys.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 


Želesa
,

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44079113sec.