Turkijoje būtina paragauti tikros turkiškos kavos

Turkų kava arba Turk kahvesi yra geras pasirinkimas vakarienės pabaigai. Užsisakant kavos, būtina pasakyti, ar ją norima gerti be cukraus (sade), su trupučiu cukraus (orta) ar labai saldžią (sekerli), kadangi cukrus dedamas jau gaminant kavą – jis sumaišomas su kavos granulėmis. Turkiška kava pateikiama mažuose puodeliuose. Kavos gėrimas Turkijoje tikras menas - vienu gurkšniu per daug ir jūsų burna pilna kavos tirščių.

Kavos tirščius galima panaudoti būrimams – visada atsiranda vietinių, teigiančių, jog gali nuspėti ateitį iš šių kavos tirščių. Ant puodelio reikia uždėti lėkštutę ir palaukti, kol tirščiai atvėsta. Tuomet būrėjai paprašo apversti puodelį aukštyn kojomis, keletą kartų supurtyti ir nukelti puodelį nuo lėkštutės. Likimo vingiai bus aiškiai matomi iš kavos tirščių formos ir kontūrų, palikusių ant lėkštutės.

Kalbama, kad būtent turkai išpopuliarino kavą Europoje – turkų kariauna, atsitraukdama nuo Vienos, paliko prie miesto vartų maišus, pilnus kavos pupelių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Grand Opening 25.09.2025 Pullman Riga Old Town
On 25 Sept 2025 Pullman Riga Old Town reopens after full renovation – brighter spaces, refreshed rooms & upgraded venues in Riga’s historic heart | Žiūrėti daugiau
Harper Woolf – A Fresh Taste Experience Harper Woolf
Harper Woolf welcomes guests with a new menu – delicious dishes, fresh flavors, and a cozy atmosphere that makes every visit a tasteful experience. | Žiūrėti daugiau

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34797215sec.