Miunchenas kviečia į tradicinį alaus festivalį ar Octoberfest

Octoberfest ar alaus festivalis, kuris vyksta Bavarijos mieste Miunchene, yra vienas iš pagrindinių renginių Vokietijoje. Kiekvienais metais šiame renginyje dalyvavo 6 mln. suinteresuotų žmonių iš viso pasaulio. Šiemet alaus festivalis vyksta nuo rugsėjo 19 iki spalio 4 dienos.

Kad dalyvautumei šiame renginyje, bilietų pirkti nereikia. Renginys yra nemokamas. Alaus ir užkandžių galima įsigyti festivalio vietoje, vienoje iš 30 palapinėse esančių prekystalių. Svarbu, kad festivalyje galima dalyvauti nuo 14:30 valandos, o savaitgaliais - nuo pat ryto, tačiau alus palapinėje yra parduodamas tik tada, kai yra palapinėje vietos.

Oficiali atidarymo ceremonija vyks Rugsėjo 19 d. 12:00h. Čia dalyvaus Miuncheno meras, kuris su alaus statine oficialiai atidarys alaus šventę. Visi norintys paragauti alaus skonio, kviečiami užimti vietas jau nuo ankstyvo ryto. Vienas alaus litras šiais metais kainuos 8,3-8,6 euro, šiek tiek daugiau, nei buvo prieš metus (2008: 7,6-8, 3 euro). Siūloma su savimi turėti grynųjų pinigų, nes dažnai prekyvietėse negalima atsiskaityti banko mokėjimo kortelėmis.

Alus festivalio metu parduodamas darbo dienomis nuo 10.00 iki 22.30, o savaitgaliais nuo 9:00 iki 22:30. Daugelis alaus pardavimo vietų užsidaro 23:30. Nepaisant to, kad egzistuoja Bavarijoje vienas iš griežčiausių Europoje įstatymas, draudžiantis rūkyti viešosiuose vietose, šiame festivalyje niekas nėra baudžiamas. Tačiau reikia žinoti, kad gali būti oficialiai pažymėtos nerūkančiųjų zonos arba gali būti nustatytas laikas, iki kurio šiose vietose tik galima rūkyti.

Oficialioji šeimos diena yra ketvirtadienis, kai nuo 12:00-18:00 valandos yra siūlomos nuolaidos atrakcionams ir kitoms pramogoms, kurios itin domina vaikus. Šeimas su vaikais yra raginama palikti festivalio zoną nuo 20:00 valandos arba jie raginami apsilankyti festivalyje kiekvieną darbo dieną iki 17:00.

Octoberfest metu rekomenduojama aplankytikostiumų parodas, kurios vyks pirmąjį festivalio sekmadienio rytą. Tik festivalio metu vyksta ūkininkų mugės.

Daugiau informacijos:

www.muenchen.de

www.oktoberfest.de

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20975804sec.