Lietuvos renginiai Vokietijoje

Aktyviame rudens meno sezone Vokietijoje dalyvauja nemažai Lietuvos menininkų.
Lapkričio 12-15 d. M.K. Čiurlionio styginių kvartetas įvairiuose Bavarijos miestuose – prestižinėse Viurzburgo, Augsburgo, Miuncheno ir Straubingo koncertų salėse — surengs net keturis koncertus, kurių metų skambės M.K. Čiurlionio, F. Latėno ir G. Kuprevičiaus kūriniai. Šie koncertai įtraukti į Europa Musicale festivalio programą. Ketvirtą kartą vykstantis festivalis šiemet skiriamas Šiaurės ir Baltijos šalių muzikai pristatyti ir vadinasi ,,Šiaurės keliai“ (Wege des Nordens). Festivalio metu Miunchene vyks ir Europa Musicale kuratoriumo metinis posėdis, kurio metu bus patvirtinta kitų metų festivalio tema.

Lapkričio 14 d. Hamburge, aktyviai veikiančioje lietuviškoje Mare Liberum galerijoje, dalyvaujant menininkui, atidaroma Antano Obcarsko kūrinių paroda ,,Burės“. Paroda veiks iki 2008 m. sausio 15 d.

Šiemet Lietuvos ambasada Vokietijoje, ruošdamasi 2008 metų Baltijos-Vokietijos bei 2009 metų Vilniaus – Europos kultūros sostinės metams ir jau pradėjusi reklamuoti jos renginius, pirmą kartą dalyvaus Tarptautinėje kalbų mugėje Berlyne. Lapkričio 16-18 d. Lietuvos stende mugėje bus galima gauti informacijos ne tik apie lietuvių kalbą bei sužinoti apie jos mokymosi galimybes, bet ir iš įvairios informacinės medžiagos daugiau patirti apie Lietuvos kultūrą, turizmą bei verslą.

Šį rudenį viena garsiausių Vokietijoje Suhrkampo leidykla išleido Tomo Venclovos eilėraščių rinktinę ,,Pašnekesys žiemą“. Į vokiečių kalbą eilėraščius vertė Claudia Sinnig ir vienas žinomiausių Vokietijos poetų Dursas Grünbeinas. T. Venclova pristatinės savo naują knygą ir skaitys eilėraščius lapkričio 18-23 d. Bremene, Frankfurte, Vezlare, Vizbadene, Leipcige ir Berlyne, po Vokietijos skaitymai dar numatyti Vienoje. Berlyno ir Frankfurto literatūros namuose vyksiančiuose skaitymuose dalyvaus ir Dursas Grünbeinas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36944199sec.