Štutgarte greitai duris atvers Porsche muziejus

2008 metų pabaigoje Vokietijos mieste Štutgarte bus atidarytas atnaujintas Porsche muziejus. Parodų salė, kuri skirta garsiąjai mašinų markei, buvo parengta 1976 metais, tačiau tuomet iškilo poreikis įsigyti didesnes patalpas. Atjaunintame muziejuje, esančiame miesto rajone Zuffenhausen, Porsche aikštėje, buvo investuota daugiau nei 60 milijonų eurų.

Statybos darbai pradėti 2005 metų pabaigoje ir greit bus baigti. Dalis muziejaus eksponatų jau pervežti į naujas patalpas. Dalis automobilių yra restauruoti, pavyzdžiui, pirmasis Porsche 911 ir pirmojo Porsche 924 prototipas.

Stilingąjį ir modernųjį muziejaus pastatą projektavo Vienos architektų biuras Delugan Meissl. Muziejus primena didžiulę skulptūrų kompoziciją, kurios ypatinga konstrukcija sukelia vaizdą,  tarsi ji būtų virš žemės. Vidinis muziejaus interjeras išsiskiria savo ekspresyvumu.

Parodų aikštes papildo terasos ir ilgi laiptai. Reikia pabrėžti, kad muziejus dabar galės priimti daugiau lankytojų nei iki šiol. Jei Porsche ekspoziciją galėjo aplankyti 80 tūkstančių žmonių per metus, tai dabar ją galės apžiūrėti iki 200 tūkstančių žmonių.

Smulkesnė informacija: www.porsche.com/international/faq/museum

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26086712sec.