Metų kaitos šventė visuose Vokietijos miestuose – nuo šiaurės iki pietų

Net milijonas žmonių pernykštę metų kaitos šventę praleido prie Brandenburgo vartų Berlyne. Ir šiemet jie bus kviečiami į didžiausią senųjų metų palydėjimo pokylį Vokietijoje.  Tačiau ir kitoje sostinės pusėje lokys nešoks vienas – visuose milijoniniuose pasaulio miestuose – tokiuose kaip Miunhenas ar Hamburgas, bei mažuose kaimeliuose vykstantis pokyliai savo nuotaika primins šventinę dvasią.  „Be rūpesčių ir vargų“ dainuojama ir šokama iki pirmųjų gaidžių.

Pokylis, užimantis dviejų kilometrų ilgio plotą, priešais Brandenburgo vartus iki Pergalės kolonos gruodžio 31 dieną paverčia Berlyną didžiausia pokylio vieta Vokietijoje. Sniego scenos, video ekranai, šviesų ir lazerių inscenizacijos, teatralizuotas vidurnakčio ugnies šou ir šiemet laukią žiūrovų iš visų kraštų.(www.silvester-berlin.de).

Miunchene metų pabaigoje taipogi gausu renginių – prie Izoros vartų nuo 2008 metų gruodžio 12 dienos iki  2009 metų sausio 6 dienos kasdien nuo 12 iki 22 val. renginio  rengėjų iniciatyva bus galima paragauti didžiausio pasaulyje karšto krušono. Pakelti nuotaikai fone bus rodomas klasikinis vokiečių filmas „Die Feuerzangenbowle“ – begarsė jo versija. Tuo metu svečiai nuo vidudienio iki trijų ragaudami krušoną bei žiūrėdami filmus, jų legendines Hainco Rymano nuotraukas ir dainas, atviroje gamtoje pasitiks Naujuosius metus. (www.muenchner-feuerzangenbowle.de).

Hamburge – kaip jau suplanuota – Naujieji metai bus sutikti ant vandens. Priklosaumai nuo piniginės storumo ir jūros traukos žmonės Naujuosius metus gali triukšmingai pasitikti ant baržos. Kad ir koks būtų pasirinkimas – kulminacija taps vidurnakčio ugnies pasirodymas prie Hamburgo Skyline kaukiant laivų sirenoms (www.hamburg-tourism.de).

Smulkensė informacija apie naujametinius renginius Vokietijoje: www.deutschland-tourismus.de

 

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18288207sec.