Estijoje išrinkti geriausi 2008 metų kulinarai ir restoranai

Estijoje išrinkas geriausias 2008 metų konkurso „Sidabrinis šaukštas” kulinaras (Hõbelusikas), kuriuo jau antrus metus iš eilės tapo restorano Ö viriausias virėjas Romanas Zaštšerinskis (nugalėjo ir 2005 metais).

Vyriausioji konkurso organizatorė – Margita Kirsipu aukšai įvertino šio kulinaro meistriškumą ir pabrėžė ypatingus jo filigraninės kulinarijos darbus, kuriuos galima pajausti apsilankius restorane Ö restorānu.

Konkursas „Sidabrinis šaukštas” MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia vyko jau penktą kartą.Jame paskelbtos devyņios nominacijos: geriausias restoranas gurmanams, geriausias restoranas, kavinė, naujas restoranas, šeimos restoranas, restoranas, kuriame yra geriausia virtuvė ir vynas, geriausias kulinaras, restoranas, kuriame yra geriausias alus ir kokteiliai.

Šiame prestižiniame Estijos konkurse gali dalyvauti visos visuomeninio maitinimo įstaigos, turinčios meniu formą à la carte.

Konkurso žiuri sudarė 80 gastronomijos srities specialistų, kurie turėjo įvertinti restoranus pagal 50 kriterijų: pradedant patiekalų kokybę, kainomis ir baigiant tualetu.

2008 metų geriausieji gastronomijos srities atstovai Estijoje:

 

• geriausias gurmanų restoranas: Ammende Villa (Pernava)

• geriausias restoranas: Ö (Talinas)

• geriausia kavinė: Le Bonaparte (Talinas)

• geriausias naujas restoranas: Chedi (Talinas)

• geriausias šeimos restoranas: Lucca (Tiskre, Harjuma)

• geriausias restoranas, kuriame puikiai suderintas meniu su vynais: La Bottega (Talinas)

• geriausias virėjas: Roman Zaštšerinski (Ö)

• geriausias restoranas, kuriame siūlomas alus: Püssirohukelder (Tartu)

• geriausias restoranas, kuriame siūlomi kokteiliai: Vertigo Terrass (Talinas)

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19510388sec.