Kroatijos sala Hvar – populiarėjanti turistų vieta

2009 m. vasarą kelionė į Adrijos jūroje esančią Hvaro salą buvo viena iš patraukliausių poilsio vietų. Tokį populiarumą pelnė salos gamta, įvairios lankytinos vietos ir daugybė laisvalaikio galimybių. Be to, Hvar sala turi vertingą savo istoriją, pėdsakus, kurie pritraukia lankytojų dėmesį ir toliau tenkina mokslininkų tyrimus.

Naujausi archeologiniai tyrimai, kurie buvo atliekami Starogradsko Polje Hvar saloje, įrodė, kad šios vietos istorija dar vertingesnė ir senesnė nei buvo manoma iki šiol. Visą laiką buvo teigiama, kad pirmoji urbaninazija prasidėjo Stari Grad vietoje (385 pr. Kr.), kai čia pradėjo apsigyventi Graikijos salos Paros imigrantai ir sala buvo pavadinta Faros sala.

Po tiriamųjų darbų, Stari Grad pasipildė naujais archeologinių kasinėjimų objektais, pavyzdžiui, bronzos adatomis, graikų juodąja keramiką ir kitais rastais objektais. Po naujausių archeologinių tyrimų tik dar labiau paaiškėjo, kad sala Stari Grad yra labai vertinga, tad ne veltui tiek ja domimasi.

Daugiau informacijos:

www.croatia.hr

www.hvar.hr

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 24.05.2024 - 30.05.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16381907sec.