Ar slidinėjimas – tik žiemos pramoga?

Nors oficialus slidinėjimo sezonas prasideda žiemą, daugėja entuziastų, kurie šiai žiemos pramogai ruoštis pradeda dar šiltuoju metų laiku. Kelionių organizatoriaus „Novaturo“ duomenimis, slidinėjimo kelionių užsakymai prasideda pavasario-vasaros mėnėsiais, kai didžioji dalis tautiečių apie artėjantį šaltąjį metų laiką dar tik pradeda galvoti.

„Suprantama, kad ilgai laukę vasaros nenorime mintimis grįžti į žiemą, tačiau užsisakantieji slidinėjimo keliones iš anksto turi galimybę norimą kelionę įsigyti pigiau bei rinktis iš didesnės kambarių ir viešbučių pasiūlos, gauti mažiausios kainos garantiją, yra galimybė pasikeisti kelionės datą“, - komentuoja „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis. „Novaturo“ duomenimis, praėjusį sezoną slidinėti išvyko daugiau nei 5000 poilsiautojų.

Lietuvos slidininkų asociacijos (LSA) prezidento Marijaus Rindzevičiaus teigimu, kelionės į kalnus ne tik planuojamos iš anksto – yra ir slidininkų entuziastų, kurie šiltuoju metų laiku vyksta slidinėti. Anot jo, ypač aktyviai į kalnus traukiama rugsėjo – spalio mėnesiais. M. Rindzevičius įsitikinęs, kad kalnai lietuvius žavi neįprastu kraštovaizdžiu, kurio Lietuvoje pamatyti nėra galimybės: „Lietuva – lygumų kraštas. Kalnų žavesys ir paslaptingumas atsiskleidžia tame, kad vien pažvelgus į kalnus neįmanoma įvertinti jų aukščio, pamatyti visų slėnių. Todėl keliaujant ar čiuožiant kalnais itin įdomu stebėti besikeičiantį ir vis kitokiu kampu atsiskleidžiantį kalnų peizažą“.

Kelionių organizatorius slidinėjimo populiarumo augimas nuteikia optimistiškai: „Šių metų pradžioje į 8 Italijos kurortus skrido pilni lėktuvai, todėl išplėtėme slidinėjimo krypčių sąrašą, įtraukdami ir Prancūzijos kurortus“, - teigia „Novaturo“ vadovas. Jo teigimu, dažniausiai keliauti slidinėti lietuviai vyksta grupėmis iki šešių asmenų (80 proc.visų užsakančių slidinėjimo keliones), kur kas rečiau tautiečiai buriasi į grupes, kurias sudaro daugiau nei šeši žmonės (20 proc.).

Tiesa, net ir geriausios atostogos kalnuose gali virsti nelaime, kuomet nepaisoma kalnuose slypinčios rizikos. Lietuvos slidininkų asociacijos prezidentas M. Rindzevičius pastebi, jog dažnas lietuvis pervertina savo jėgas – vos atvykęs į kalnų kurortą nori išbandyti raudonąsias ar net juodąsias trasas, nepriklausomai nuo turimų slidinėjimo įgūdžių. „Čiuožiant nuo kalnų reikia nepamesti sveiko proto ir nesileisti užvaldomiems adrenalino“, - akcentuoja LSA prezidentas. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad prieš rengiantis slidinėti reiktų pasimankštinti, apsiprasti su inventoriumi, pasirinkti kokybišką aprangą.

Šį žiemos sezoną „Novaturas“ planuoja, kad slidinėti išskris daugiau nei 7000 sporto profesionalų ir mėgėjų. Keliautojų patogumui siūlomas nemokamas slidinėjimo inventoriaus gabenimas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.45625901sec.