Kaune apsilankė tarptautinio elektromobilių maratono dalyviai

Praėjusią savaitę Sankt Peterburge startavę elektromobilių maratono „Sankt Peterburgas - Monte Karlas 2013" dalyviai antradienį vakare pasiekė Kauną. Maratono etapo „Panevėžys-Kaunas" nugalėtojus Rotušės aikštėje pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas.
Rotušės aikštėje įrengto tarpinio finišo liniją jau sutemus kirto elektromobilių „Tesla Model S" ir „Pobeda" vairuotojai. Jiems buvo įteiktas simbolinis šampano butelis. Atstumą tarp Panevėžio ir Kauno abu ekipažai įveikė per kiek daugiau nei pusantros valandos.

„Šiemet elektromobilių maratono trasa jau antrą kartą driekiasi per Lietuvos širdį - Kauną. Miestui garbė prisidėti prie puikios iniciatyvos, skatinančios atkreipti dėmesį į ekologiškos ir švarios energijos naudojimą. Tikiu, kad lenktynės įkvėps jaunąją kartą dar labiau rūpintis juos supančia aplinka", - sveikindamas nugalėtojus kalbėjo Kauno miesto vadovas A. Kupčinskas.

Rotušės aikštėje maratono dalyviai pakrovė ekologiškų transporto priemonių baterijas ir pabendravę su kauniečiais pajudėjo Lenkijos kryptimi. Galutinį maratono tašką Monte Karle maratono dalyviai planuoja pasiekti lapkričio 6 d., kur Monako princas Albertas II nugalėtojams įteiks taurę. Princas yra šio maratono globėjas. Tuo tarpu kauniečiams jo sveikinimus perdavė Monako garbės konsulas Estijoje Juris Tammas.

Lenktynių maršrutas driekiasi per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją. Lenktynės suskirstytos į skirtingus etapus - „Baltijos etapą" (Rusija, Suomija, Estija, Latvija ir Lietuva), „Autostradą" (Lenkija, Čekijos Respublika, Vokietija ir Šveicarija) ir „Adrijos etapą" (Italija ir Monakas).
Pernai maratone dalyvavo 70 skirtingų komandų. Per 10 lenktynių dienų maratono dalyviai aplankė Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Slovakiją, Austriją, Slovėniją ir Italiją.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

PALAIKYMO

 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47490406sec.