Lietuvos ambasadoje Berlyne vyko Kalėdų mugė

Lietuvos ambasadoje Berlyne lapkričio 30 dieną surengta antroji lietuviška Kalėdų mugė.

Mugėje savo dirbinius pristatė Lietuvos gintaro apdirbėjai ir juvelyrai, Lietuvos ūkininkių draugijos rankdarbių meistrės, originaliomis lėlėmis džiugino jauna menininkė Milda Norvaišaitė, savo kūriniais mugę puošė Berlyno lietuviškos šeštadieninės mokyklėlės mokiniai.

Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Evaldas Ignatavičius sveikindamas svečius pažymėjo, kad dalis renginio metu surinktų pajamų skiriama šeštadieninei lietuviškai mokyklėlei paremti ir pasidžiaugė, kad lietuviškų amatų mugės Berlyne organizavimas tampa gražia kasmetine tradicija.

Mugės lankytojai taip pat turėjo galimybę susipažinti su tradicinės lietuviškos virtuvės ypatumais: apsilankę buvo vaišinami kūčiukais, žolelių arbata, juoda duona, baltu sūriu, medumi ir šakočiu.

Mugėje dalyvavo ir lietuvių menininkių kūrinius pirko klubo „Sveiki atvykę į Berlyną“, jungiančio Vokietijos politikos, verslo atstoves, ambasadorių ir kitų diplomatų žmonas, narės, iš įvairių miestų atvykę Lietuvos bičiuliai ir lietuvių bendruomenės atstovai.

Šių metų mugė surengta Lietuvos ambasadai Vokietijoje bendradarbiaujant su Lietuvos žemės ūkio ministerija.

Renginys baigėsi lietuvišku Advento vakaru Sachsen-Anhalto federalinės žemės atstovybėje. Renginyje dalyvavo Lietuvos ir Sachsen-Anhalto žemės ūkio ministrės – Kazimiera Prunskienė ir Petra Wernicke. Lietuviškos šeštadieninės mokyklos mokytojos pristatė Advento ir Kalėdų tradicijas, mokyklėlės mokiniai demonstravo vaikiškų lino ir vilnonių rūbų kolekciją, o muzikinę vakaro nuotaiką kūrė jaunųjų akordeonistų kvartetas „Quatro in mezzo“ iš Kauno.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70657301sec.