Kiek arbatpinigių reika palikti Europoje?

Keliautojai dažnai nežino, kiek reikia palikt arbatpinigių užsienio šalyse, kai pietaujama restorane arba kai taksistas maloniai jus aptarnavo. Nevienas nenori pasirodyti skūpus, tačiau palikti daug pinigų taip pat nėra naudinga. Europoje yra skirtingos arbatpinigių tradicijos. Pavyzdžiui, Vokietijos kavinėse ir restoranuose priskaičiuojama 10% arbatpinigių nuo bendros sumos. Taksistams paliekami arbatpinigiai suapvalinami, o rūbininkės bus patenkintos už 0,50 euro. Vokietijos kavinėse už kavą Cappuccino, kuri kainuoja 2,40 euro, reikėtų palikti 0,30 euro arbatpinigių.

Geografiniu požiūriu yra įsigalėjusi nuomonė, - kuo toliau į šiaurę, tuo mažiau arbatpinigių. Vidutiniškai Europoje laikoma, kad geri arbatpinigiai yra 5-10% nuo bendros sumos. Skandinavijoje įprasti 5%, o Didžioje Britanijoje užeigose išvis nepaliekama arbatpinigių.

Keliose šalyse arbatpinigiai įtraukiami į sąskaitą automatiškai kaip serviso paslauga, pavyzdžiui, Islandijoje, Šveicarijoje, Nyderlanduose ir daugelyje vietų Italijoje. Pietų Europoje daugelis oficiantų ir barmenų tikisi 15% nuo bendros sąskaitos sumos. Ispanijoje, Prancūzijoje ir Portugalijoje pasitenkinama ir 5-10% procentų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19479585sec.