Kelionių organizatorių laukia karšta vasara

Išankstiniai vasaros atostogų kelionių pardavimai rodo, kad Lietuvos išvykstamojo turizmo sektorius pagaliau susigrąžina prarastas pozicijas. Šios tendencijos pastebimos ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Didžioji dalis kelionių organizatorių, reaguodami į atsigaunančią rinką, didina apsukas ir koreguoja skrydžių programas.

Lietuvoje veikiantis tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ iki šios dienos jau yra pardavęs beveik 50 proc. išankstinių vasaros sezono kelionių. Didžiausio lietuvių dėmesio sulaukė Turkijos, Bulgarijos bei Kipro kryptys.

„Atsižvelgdami į augančią paklausą, nusprendėme didinti skrydžių skaičių į populiariausius kurortus. Neatmetame galimybės, kad ateityje programa gali plėstis dar labiau. Tokiu būdu stengiamės kompensuoti žaibiškai tirpstančias vietas, norime, kad visi pageidaujantys turėtų galimybę ilsėtis savo pamėgtame kurorte“, - sakė kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Didžiausio lietuvaičių dėmesio sulaukusioms kryptims - Turkijos Antalijos kurortinis regionas, Kipras bei Bulgarija - sukurta daugiau nei 2000 papildomų vietų.

Artėjančiam sezonui atitinkamai ruošiasi ir „Tez Tour“ parteris, užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“, orlaivių parką papildydama trimis „Airbus 320“ lėktuvais. Konkurencinga sąnaudų struktūra ir papildomi orlaiviai leido „Small Planet Airlines“ pasirengti didėjančiai paklausai, nors pastaruoju metu nemažai užsakomųjų skrydžių bendrovių susiduria su sunkumais kuomet reikia greitai reaguoti į paklausos augimą.

„Šiemet pirmą kartą vieną „Airbus 320“ naudosime kaip rezervinį lėktuvą – tai leis mums greičiau reaguoti į netikėtus skrydžių sutrikimus ir sumažins ilgų vėlavimų riziką keleiviams. Mūsų aviakompanijai išaugus, atsirado daugiau prasmės turėti rezervinį lėktuvą – tai yra didelis mūsų konkurencinis pranašumas prieš mažesnes užsakomųjų skrydžių kompanijas, kurios yra per mažos turėti rezervinį orlaivį“, - teigė „Small Planet Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Kurortinių šalių viešbučių kainodaros principai jau ne pirmus metus skatina atostogas planuoti ir keliones įsigyti iš anksto. „Tez Tour“ savo klientams sudaro palankias sąlygas kurortus bei viešbučius vasaros sezonui rinktis jau nuo rudens. Juolab, kad visuomenės nuomonės tyrimai atskleidė, jog vis didesnė dalis keliautojų atostogas linkę planuoti prieš pusmetį (32 proc.), prieš tris mėnesius (23 proc.). Iš anksto planuojantys keliones turi platesnes pasirinkimo galimybes, lengviau randa optimalų kainos ir kokybės santykį. Delsiantiems priešingai, prasidėjus sezonui gali pritrūkti laisvų vietų norimuose viešbučiuose. Pastebima, kad kai kurie populiariausių kurortų viešbučiai jau dabar stabdo rezervacijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74294496sec.