Tarptautinis džiazo festivalis «Vilnius Mama Jazz»

Lietuvos rusų dramos teatras
2012-11-15 - 2012-11-18

Nuo 2002-ųjų metų sostinėje vyksta spalvingas, jokių stiliaus rėmų nevaržomas festivalis „Vilnius Mama Jazz“. Jo scenoje galima išgirsti ir išvysti visko: nuo pasaulinių žvaigždžių „all stars“ projektų ir šiuolaikinio postbopo iki nebyliojo kino gyvo įgarsinimo bei „Led Zeppelin“ kūrinių aranžuočių. Margą festivalio programų įvairovę vienija trys esminiai veiksniai: kokybė, originalumas ir aktualumas.

Tarptautinis džiazo festivalis kasmet sėkmingai įgyvendina svarbiausius užsibrėžtus tikslus: pristatyti Lietuvos publikai įdomius užsienio džiazo reiškinius; suteikti jauniems menininkams palankią erdvę nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.

Nors solidžią festivalio programos dalį sudaro pasaulyje gerai žinomų atlikėjų projektai, „Vilnius Mama Jazz“ scena atvira ir tai muzikai, kuri nėra įvertinta prestižinėmis „Grammy“ statulėlėmis ar palankiomis „DownBeat“ recenzijomis. Išradingas ansamblis „Quelques Fiers Mongols“, pribloškęs netikėtu performansu, jaunas prancūzų kolektyvas „Ozma“, pristatęs gaivią aukšto lygio tradicinio džiazo traktuotę, fleitininkas Ronald Snijders iš Nyderlandų, dusyk pašokdinęs festivalio publiką, prancūzų kvartetas „Print“, pristatęs matematišką, krištolo tikslumo muziką – tokie atradimai taip pat neatsiejama festivalio dalis.

Kasmet „Vilnius Mama Jazz“ scenoje Lietuvos muzikantai pristato naujas, specialiai festivaliui sukurtas programas. Galimybė groti šioje tarptautinėje scenoje suteikiama ir brandiems meistrams, ir jauniems muzikantams. Daugelis jų savo „festivalinę karjerą“ pradeda naktinių jam session erdvėje.

Jam session – tai vieta, kur susitinka jaunimas ir pripažinti muzikantai. Jų muzikavimas tampa ne tik įspūdinga pramoga publikai, bet ir vertinga pamoka akademiniam jaunimui.

Akistatos su džiazo milžinais, netikėti atradimai, nacionalinio džiazo puoselėjimas bei gaivus naujų vardų ir naujų vėjų srautas – visa tai iš tiesų gali sutilpti viename festivalyje. Bent jau to kryptingai siekia ribų nepripažįstantis „Vilnius Mama Jazz“.

Programa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.2734139sec.