Sniegu gausi žiema Vilniaus oro uosto darbo netrikdo

Europos oro uostams šią žiemą sunkiai vaduojantis iš sniego ir pūgų apgulties, dėl ko stringa tūkstančiai keliautojų, Tarptautiniam Vilniaus oro uostui (TVOU) žiemos stichija nesutrikdė darbo. Dėl to Vilniuje nebuvo skrydžių sutrikimų, nors tarnybos pripažįsta, kad darbuotis teko iš peties.

Į Vilnių šią žiemą skrydžiai vėlavo arba buvo atšaukti dėl oro sąlygų kitų Europos šalių oro uostuose, o Vilniaus oro uoste dėl gausių pūgų ir sniego skrydžių sutrikimų nebuvo. TVOU tarnybos skaičiuoja, kad 2010 m. gruodį sniego nukasta ir išvežta net kelis kartus daugiau nei tą patį mėnesį 2009-aisiais ar dar ankstesniais metais.

“Paskutinį 2010 m. mėnesį oro uosto perone buvo išvežta 17 000 m3 nukasto sniego. Toks kiekis reiškia, kad 1 ha ploto sklypas buvo padengtas žmogaus ūgio sniego sluoksniu. Per mėnesį dangų priežiūrai buvo išpilta apie 138 tonos įvairių cheminių reagentų. Vien cheminio reagento, veikiančio prie labai žemų temperatūrų, per 2010 m. gruodį išnaudota 2,5 karto daugiau negu 2009-ųjų gruodį”, - skaičiuoja TVOU Infrastruktūros departamento direktorius Darius Okunevičius.

Pasak departamento vadovo, praėjęs mėnuo pasižymėjo neįprastai gausiomis pūgomis ir sniego frontais, didele orų kaita ir žema temperatūra. Todėl tiek oro uosto tarnyboms, tiek subrangovams teko gerokai paplušėti, kad 5 oro uosto riedėjimo takai, kilimo-tūpimo takas ir visas peronas, užimantis apie 250 000 m2 plotą, būtų tinkamai nuvalyti ir prižiūrėti.

“Per dieną peroną ir takus nuolat valė 10 įvairių oro uostui priklausančių dangų valymo nuo sniego transporto priemonių, kurios stumdo sniegą, valo, barsto cheminius reagentus. Taip pat iš anksto pasirūpinome pasitelkti ir samdėme apie 10 subrangovų techninkos priemonių – krovininius automobilius sniego išvežimui ir autokrautuvus. Iš viso vienu metu perone darbuodavosi iki 20 technikos priemonių ir tiek pat oro uosto darbuotojų. Nes, pavyzdžiui, kilimo-tūpimo takui keliami dideli reikalavimai ir jis turi būti nuvalytas panašiai kaip krepšinio aikštelė vasarą”, - sakė TVOU Aerodromo priežiūros grupės vadovas Saulius Stankevičius.

Sniego valymo darbai ir dangųpriežiūra TVOU per mėnesį atsieina kiek virš 0,5 mln. Lt.

Beje, visas oro uoste nukastas sniegas yra suverstas oro uosto žaliuosiuose plotuose ir, S.Stankevičiaus teigimu, puikiai tiktų slidinėjimo trasoms užpildyti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5178721sec.