Lietuvos oro uostai: pernai aptarnavo beveik 3,5 mln. keleivių

2013 m. Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai drauge sudėjus aptarnavo 3,48 mln. keleivių, juose per metus įvyko 43 078 skrydžiai. Lyginant su 2012 m. pernai trijų oro uostų keleivių skaičius augo 5,5 proc., skrydžių intensyvumas padidėjo 3,4 proc.

Šiuo metu, t.y. aviaciniu žiemos sezonu, keleivis, sumanęs judėti iš Lietuvos, gali rinktis iš 20 aviakompanijų, skraidinančių reguliariais maršrutais 37 kryptimis, kuriomis galima pasiekti 47 oro uostus Europoje ir už jos ribų.

Praėję metai liudija stabilų oro uostų augimą – Vilniuje pradėjo veiklą keturios naujos aviakompanijos, o jau veikusios papildė skrydžių žemėlapį naujais maršrutais. Vilniaus ir Kauno oro uostų rodikliai pateko į sparčiausiai augančių mažųjų oro uostų reitingą Europos masteliu.

Toliau plečiasi skrydžių žemėlapis

2013 m. Lietuvos oro uostų maršrutų žemėlapį papildė naujos aviakompanijos – turkų „Turkish Airlines“ (Vilnius – Stambulas), Rusijos „Polet Airlines“ (Vilnius – Sankt Peterburgas), Baltarusijos „Belavia“ (Vilnius- Minskas) ir nacionalinis oro vežėjas „Air Lituanica“ Vilniuje.

Tuo tarpu iš Vilniaus, Kauno ir Palangos jau skraidžiusios oro linijos reguliariųjų maršrutų skaičių papildė naujomis kryptimis: skrydžius į Vilnius-Kijevas pradėjo vykdyti dvi Ukrainos aviakompanijos „UTair-Ukraine Airlines” ir „Ukraine International Airlines”, aviakompanija „SAS“ pradėjo dažniau skraidyti iš Vilniaus į Kopenhagą, atnaujino Stokholmo maršrutą. „Wizz Air“ – iš Vilniaus pradėjo reisus į Alesiundą, Trondheimą ir Tel Avivą, „Ryanair“ Vilniuje – į Diuseldorfą, Chaniją ir Olslą.

2014 m. vasaros sezonu oro uostų skrydžių žemėlapis toliau plėsis. „Wizz Air“ iš Vilniaus pradės skraidyti į Kutaisi (Gruzija) ir Korfu salą Graikijoje, „Ukrainian International Airlines“ didins skrydžių į Kijevą, o „Turkish Airlines“ – į Stambulą, intensyvumą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.33959317sec.