Išrinktas gražiausias pasaulio tiltas

Interneto tinklapyje vyko gražiausiojo pasaulio tilto rinkimai. Net 31% apklaustųjų kaip gražiausiąjį pasaulio tiltą įvardino San Francisko Aukso vartų tiltą (JAV). Nemažai pagiriamųjų žodžių sulaukė - Harbora tiltas Sidnėjuje (Australija) su 18,7%, o 3 ir 4 vietas dalijasi Bruklino tiltas Niujorke (JAV) ir Tauerio tiltas Londone (Didžiojoje Britanijojoe) su 8,3% ir 7,9% balsais.

Aukso vartų tiltas yra vienas iš žinomiausių JAV ir San Francisko architektūros šedevrų. Tiltas yra 2737 m ilgio ir jungia San Francisko slėnį su Ramiuoju vandenynu.

Harbora tiltas Sidnėjuje. Harboro tiltas buvo didžiulis inžinerijos pasiekimas. Jo statybos, vykusios ekonominės depresijos metais ir užsitęsusios ilgiau nei septynerius metus, tuo metu davė taip reikiamo darbo šimtams Australijos vyrų, todėl tiltas buvo pramintas "geležiniu plaučiu". Nuo tilto atsiveria nuostabiausi vaizdai į uostą ir Sidnejaus Operą

Bruklino tiltas jungia Manheteną ir Brukliną, Niujorke. 2008 metais tiltas atšventė 125 metų sukaktį.

Tauerio tiltas yra vienas iš Londono žinomiausių simbolių. Jis yra įsikūręs netoli nuo Londono, tvirtovės bokšto, ir tęsiasi link Temzės. Tiltas buvo atidarytas 1894 metais.

Apklausa buvo atlikta tinklalapyje Woobby.com.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6969049sec.