Egipte rasta sensacingos moters mumija

Visai neseniai Egipto archeologai aptiko aprengtos moters gipsinį sarkofagą. Tai graikų-romėnų laikotarpio mumija, kuri buvo rasta Bahariyya oazėje į pietvakarius nuo Kairo.

Moteris gyvenusi prieš 2000 metų. Mumijos ūgis - 97 centimetrai. Šie matmenys suklaidino ekspediciją, kuri iš pradžių manė, kad tai vaiko mumija. Sarkofagas yra beveik metro dydžio ir vaizduoja moterį su ilga tunika, galvos apdangalu, apyranke, kaklo papašuolu ir batais. Visi šie požymiai rodo, kad velionė buvo senyvo amžiaus moteris. Ankstesni tyrimai leidžia manyti, kad moteris buvo gerbiama, turtinga ir įtakinga asmenybė.

Archeologai tikisi, kad šioje teritorijoje glūdi ir daugiau svarbių radinių. Mumija rasta 3 a. kapinėse. Manoma, kad kapinėse yra dar 14 padalinių. Kasinėjimo vietose rastos penkios gipsinės kaukės, stikliniai indai ir auksinis reljefas.

Netikėtas radinys rastas vykdant statybos bendrovės darbus. Kasinėjimų teritorijoje turėjo būti įrengtas jaunimo centras. Būtent šis radinys suteikė papildomų galimybių tyrinėti graikų-romėnų laikotarpį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63538098sec.