Rastas fortepijonas, kuris, spėjama, kadaise priklausė V.A. Mocartui

Pas vieną fortepijonų meistrą Badenbadene (Vokietija) rastas fortepijonas, kuriuo, spėjama, kadaise grojo garsusis kompozitorius Volfgangas Amadėjus Mocartas. Instrumentas pagamintas 1775 metais (informacija iš SWR Studio Karlsruhe).

Fortepijonų meistras instrumentą įsigijo aštunto praėjusio amžiaus dešimtmečio viduryje viename iš Strasbūro antikvariatų ir dabar ketino jį parduoti interneto aukcione. Skelbimą pastebėjo vienas muzikos istorijos specialistas. Jo teigimu, V.A. Mocartas gyvendamas Strasbūre skambino būtent šiuo fortepijonu. Šiuo metu ekspertai atlieka tyrimą, kuriuo stengiamasi išsiaiškinti, ar šis spėjimas yra tiesa. Istorikas išskirtinį instrumentą pažino iš paveikslėlio, kuriame V.A. Mocartas pavaizduotas grojantis fortepijonu.

Jei paaiškės, kad šis fortepijonas iš tikrųjų kadaise priklausė žymiajam muzikui, jo vertė išaugs iki keleto milijonų eurų. Christie's aukcionų namai taip pat tvirtina, kad atrastasis fortepijonas yra vienas iš 1775 metais Cvaibriukene (Zweibrücken) pagamintų fortepijonų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.158988sec.