Šventėje «Hanza Kaunas 2012» - viduramžių dvasia

Septintą kartą Kaune organizuojamo viduramžių kultūros festivalio „Hanza Kaunas 2012" rengėjai šįmet žada surengti įspūdingą šventę.

„Septintą kartą organizuojama viduramžių kultūros šventė - festivalis, apimantis daugybę įvairių taikomojo ir atlikimo meno sričių: senųjų amatų demonstracija, senovinės muzikos, senųjų šokių, žaidimų, papročių, dailės rekonstrukcija ir populiarinimas. Trijų dienų renginys yra milžiniška istorijos pamoka arba, kitaip tariant, populiari, patraukli, visai šeimai skirta, meninė edukacinė programa, skirta tautinei savimonei vystyti ir istorijos žinias gilinti. Į Kauną jau septintą kartą suvažiuos rekordinis skaičius Lietuvos ir užsienio viduramžių kultūros klubų, senovinės muzikos ir šokių ansamblių, senojo teatro ir cirko rekonstruktorių ir t.t. Šių metų šventė skirta istorinei datai 1362 atminti, o pagrindinis šventės akcentas - teatralizuotas Kauno pilies gynimas, mūšis - rekonstrukcija, kurioje dalyvaus Kauno mokyklų mokiniai", - šventę savivaldybei pateiktoje paraiškoje apibūdina jos organizatoriai viešoji įstaiga „Hansa Kaunas".

Kauno miesto savivaldybė šiam projektui skyrė dalinį finansavimą, siekiantį 33 tūkst. Lt. Pateiktoje paraiškoje, pasirašytoje viešosios įstaigos „Hansa Kaunas" direktorės Rūtos Rumšienės, teigiama, jog šventė vyks š.m. gegužės 18-20 d.

Nurodydami šio projekto tikslus, organizatoriai tvirtina sieksiantys skatinti visuomenės domėjimąsi Lietuvos istorija ir jos kultūriniu paveldu, vystyti visuomenės nacionalinį identitetą ir didžiavimąsi savo valstybe ir jos istorija, gaivinti ir populiarinti LDK ir Vakarų Europos viduramžių dvarų bei miestų kultūrą ir papročius.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19025683sec.